Ukusni i vrući napitak od đumbira utoplit će "hladne" kosti i pomoći vam da se oduprete prehladama te mnogim drugim zdravstvenim boljkama.

SASTOJCI:

- grumen svježeg đumbira
- 1 litra vode
- 3 male žlice domaćeg meda
- 1 limun

PRIPREMA:

Ogulite korijen đumbira i narežite ga na tanke kriške. Stavite đumbir u lonac i prelijte ga vodom, pa stavite kuhati taj aromatični korijen barem 15 do 20 minuta na umjerenoj temperaturi. Nakon toga maknite ga s vatre i pustite da odstoji još barem 5 minuta. Odvojite đumbir od tekućine, tekućinu zasladite domaćim medom i zakiselite limunom po želji i pijte vruće.



Razlozi zbog kojih biste trebali skuhati napitak od đumbira:

1. Osnažuje tijelo i jača imunitet

2. Ubrzava oporavak kod prehlada i viroza

3. Smiruje mučninu i nervozu u želucu

4. Blagonaklono djeluje na živčani sustav

5. Potiče probavu, rad crijeva i smanjuje nadutost

6. Potiče cirkulaciju

7. Utoplit će vas bolje od najdeblje zimske dekice