Roba Kenneyja iz Seattlea u SAD-u otac je napustio dok je bio tinejdžer. Odrastajući bez oca Rob je sam morao učiti i svladavati neke svakodnevne praktične stvari i zadatke pa je sada kao odrasli odlučio drugoj djeci, posebice dječacima, koja nemaju tatu olakšati odrastanje.

Amerikanac Rob Kenney, samoproglašeni "Internet tata", na svom YouTube kanalu "Dad, how do I?" objavljuje praktične videe u kojima dječake koji odrastaju bez očeva podučava raznim svakodnevnim stvarima, koje bi inače naučili od svojih tata.

Neki od Robovih najgledanijih videa su oni u kojima pokazuje kako pravilno svezati kravatu (i kako izabrati kravatu koja će pasati uz košulju), kako se obrijati, kako popraviti WC školjku, kako pokrenuti automobil s praznim akumulatorom, kako otčepiti slivnik, kako zamijeniti automobilsku gumu, kako postaviti policu na zid, kako izglačati košulju...

Djeci daje i kulinarske savjete pa ih uči i kako napraviti pire krumpir, špagete, mesnu štrucu, čili, pohani tost i druga klasična, svakodnevna jela. Rob je otac dvoje odrasle djece, sina i kćeri, a njegova kći Kristine i sama se pridružila tati na njegovom kanalu te je u jednom videu djevojčicama objasnila kako da pravilno obriju noge.

Kao samohrani tata devetogodišnje djevojčice zaista cijenim ovo, poručio je jedan tata. YouTube kanal "Dad, how do I?" ima 4,8 milijuna pratitelja, a među njima su i samohrane majke.

Ovo sigurno čuješ milijun puta, ali toliko znači meni, nama, samohranim majkama, tatama manje djeci, da odvojiš vrijeme da podijeliš životne lekcije. Moj se sin upravo naučio brijati zahvaljujući tvojoj dobroj volji da podučavaš. Zahvaljujemo se iz sveg srca, poručila je jedna samohrana mama.

Ne moram se ni brijati, djevojka sam, ali sam ovdje jer sam čula za ovog nevjerojatnog čovjeka i morala sam se sama uvjeriti. On je pravi uzor, komentirala je jedna djevojka. Mnogim dječacima, ali i odraslim muškarcima koji su odrastali bez tate Rob Kenney uistinu je poput očinske figure u koju se mogu ugledati.

Moj otac poginuo je u automobilskoj nesreći mjesec dana prije nego što sam navršio šest godina, a sada sam u četrdesetima. Ovaj kanal me zaista dirnuo u srce. Mislim da je to što radiš nevjerojatno. Nastavi sjati i podučavati, jedan je od dirljivih komentara.

Mina i tata Zašto su tate ponekad bolji za djecu od mama?

Slika nije dostupna Efekt oca: Zašto djeca koja imaju očinsku figuru bolje prolaze u životu?

Većina nas ovdje je jer nemamo tatu. Ali mi ostali smo ovdje da salutiramo ovom čovjeku, gospodine, imate moje najveće poštovanje, poručio je "Internet tati" Robu Kenneyju njegov pratitelj.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju