Grčki jogurt jedan je od izvrsnih izvora proteina – u 100 grama nalazi se oko 15 grama bjelančevina. Riječ je o namirnici koji se može kombinirati na različite načine.
Štoviše, kada se iskombinira s jajima, od nje se mogu napraviti i ukusne proteinske palačinke koje su vrlo mekane i lagane.
Sastojci za proteinske palačinke:
- 2 veća jaja
- 150 grama grčkog jogurta
- 100 grama brašna
- 4 žlice mlijeka
- 1 čajna žličica sode bikarbone
Proteinske palačinke - priprema:
- Istucite jaja pa ih pomiješajte s jogurtom i mlijekom.
- U drugoj posudi pomiješajte brašno i sodu bikarbonu.
- Ulijte mješavinu jaja i jogurta u brašno i miješajte dok ne dobijete jednoliku smjesu.
- Odvojite po nekoliko žlica smjese pa ih stavite na zagrijanu tavu (s masnoćom ili bez nje) u oblik manjeg kruga.
- Svaku palačinku pecite oko dvije minute sa svake strane dok ne dobije zlatnosmeđu boju.
- Poslužite samostalno ili s voćem po želji.
Dobar tek!
Inspirirajte se i ostalim receptima za palačinke: