Istraživanja su pokazala da konzumacija doručka s višim postotkom bjelančevina duže zasićuje organizam, daje energiju za obavljanje prijeko potrebnih sitnica, ali i smanjuje šansu od prejedanja u ostatku dana.

Grčki jogurt jedan je od izvrsnih izvora proteina – u 100 grama nalazi se oko 15 grama bjelančevina. Riječ je o namirnici koji se može kombinirati na različite načine. Štoviše, kada se iskombinira s jajima, od nje se mogu napraviti i ukusne proteinske palačinke koje su vrlo mekane i lagane.

Sastojci za proteinske palačinke:
2 veća jaja
150 grama grčkog jogurta
100 grama brašna
4 žlice mlijeka
1 čajna žličica sode bikarbone

Priprema:
1. Istucite jaja pa ih pomiješajte s jogurtom i mlijekom.

2. U drugoj posudi pomiješajte brašno i sodu bikarbonu.

3. Ulijte mješavinu jaja i jogurta u brašno i miješajte dok ne dobijete jednoliku smjesu.

4. Odvojite po nekoliko žlica smjese pa ih stavite na zagrijanu tavu (s masnoćom ili bez nje) u oblik manjeg kruga.

5. Svaku palačinku pecite oko dvije minute sa svake strane dok ne dobije zlatnosmeđu boju.

6. Poslužite samostalno ili s voćem po želji. Dobar tek!