Ljetni šeširi sa širokim obodom i mačkaste naočale hit su ove sezone, ali nezaobilazan dodatak koji će zasjeniti svaki modni trend jest sjajan i blistav osmijeh. Kako biste izgledali poput prave dive čak i dok na sebi imate samo kupaći kostim, donosimo vam pet koraka do blistavog osmijeha zbog kojeg nećete proći nezamijećeno.

Galerija Evo kako do najblistavijeg osmijeha na plaži Blistav osmijeh na plaži zasjenit će bilo koji modni trend Philips Sonicare četkica za zube +2 Sonična četkica nježno uklanja i do 7 puta više zubnih naslaga  

1. Odgovarajuća pasta za zube

Najbolji način održavanja zubi bijelima jest pravilna higijena s pastom za zube koja će učiniti pravi posao. Iako ih je na tržištu mnogo, važno je odabrati onu koja će imati optimalnu kombinaciju za uklanjanje mrlja i izbjeljivanje. Pranje zuba dva puta dnevno uklanja plak i štiti površinu zuba.

Ako niste zadovoljni bojom vaših zuba i načinom na koji obična pasta za zube obavlja taj posao, zube možete izbijeliti i pastom namijenjenom isključivo izbjeljivanju. No trebate znati da zbog abrazivnog djelovanja dugotrajna upotreba takvih pasta stvara oštećenja, stanjuje zubnu caklinu, oštećuje zubno meso te može izazvati i bolnu preosjetljivost zuba, upozoravaju iskusni stomatolozi.

2. Prava četkica za zube

Svi znaju za paste koje izbjeljuju zube, no mnogi ne znaju da postoje četkice koje mogu učiniti prava čuda kada je u pitanju boja zuba. Kako biste postigli blistav osmijeh dostojan holivudskih diva, posvetite vrijeme odabiru prave četkice za zube. Neke su danas toliko učinkovite da nam se čini kao da posjeduju supermoći, poput pravih superjunaka. Ako još četkate zube običnom četkicom, a niste zadovoljni razultatima, možda je vrijeme da prijeđete na novu razinu i pokažete holivudski osmijeh već ovog ljeta.

Philips Sonicare zubna četkica donosi vam potpuno novo iskustvo čistih zuba, dokazano izbjeljuje zube na prirodan način, nježno uklanja i do 7 puta više zubnih naslaga te smanjuje krvarenje i upalu desni, a rezultati su vidljivi već nakon 7 dana korištenja. Kako bi vaš osmijeh bio besprijekoran i spreman za ovu ljetnu sezonu, on mora biti i zdrav. Zato je četkica Philips Sonicare, koju pokreće sonična tehnologija koja stvara 62.000 pokreta u minuti te tako uklanja zubne naslage i na teško dostupnim mjestima, visoko na popisu prioriteta.

Philips Sonicare četkica za zube Philips Sonicare četkica za zube Foto: Philips

3. Vodica za ispiranje usta i konac za zube

Vodica za ispiranje usta vrlo je važan dio oralne higijene koji biste morali uključiti u svoju rutinu, ako to već niste ranije učinili. Ona neće samo vaš dah učiniti svježim, već će ukloniti bakterije i zaštititi zube od mrlja i naslaga.
Konac za zube jednako je važan poput vodice za ispiranje usta. Njime lako pristupamo teško dostupnim mjestima i čuvamo desni zdravima. Zube u pravilu treba čistiti koncem barem jednom dnevno kako se naslage ne bi taložile. Samim time rješavate se tamnih mrlja između zubi i činite osmijeh blistavo bijelim.

4. Pravilna prehrana

Za mnoge je prva asocijacija na ljeto izležavanje na plaži s najboljom ljetnom slasticom u ruci –sladoledom. Možemo se svakako složiti da nema boljeg osvježenja od dobrog sladoleda kada sunce zaprži, a temperature odu u nebesa. No karijesi koji nastaju od slatke hrane nisu samo za zastrašivanje djece jer koliko god je sladoled fin, previše slatke hrane često može značiti loše vijesti za vaše zube.

Zato je važno pridržavati se uravnotežene prehrane koja sadrži mnoštvo povrća i voća koje drži karijes daleko od vaših zubi. Uz balansiranu prehranu ne samo da ćete se osjećati bolje već će i vaši zubi izgledati kao milijun dolara.

5. Izbjegavanje pića koja uzrokuju mrlje

Svi oni koji imaju bijele zube znaju da neka pića ostavljaju tragove i uzrokuju mrlje na zubima, čime utječu na boju zuba. Nažalost, ta pića upravo su ona u kojima često najviše uživate. Ovo će najteže pasti svim kavoljupcima jer upravo je kava na tom popisu, a prate je čaj, crveno vino i gazirana pića.

Mrlja se vrlo lako možete riješiti pomoću kvalitetne četkice poput Philips Sonicare, a jednom kada ih se riješite i izbijelite zube, zasigurno ćete ih takvima htjeti i zadržati. To znači da se nekih stvari treba i odreći ili barem smanjiti njihov unos. Diskoloraciju možete smanjiti koristeći slamku kada su u pitanju sokovi i gazirana pića, a mrlje od kave ispirući usta gutljajima vode. Preventivne mjere poput ove pomoći će vam u zadržavanju blistavog osmijeha na kojem će vam svatko pozavidjeti.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju