Ima li što ljepše ovih hladnih dana nego stisnuti se pod dekicu sa šalicom vruće čokolade i uživati u knjizi ili omiljenoj seriji?

Jedini je problem to što nam se nerijetko ne da pripremati je, osim ako doma nemamo instant verziju iz vrećice.

No uz malo domišljatosti i u svega nekoliko minuta možete napraviti zalihu vruće čokolade koju ćete zamrznuti, te je potom vaditi i grijati prema potrebi, baš u trenutku kada biste sve dali za šalicu vruće čokolade.

Najbolje je to što ju je vrlo jednostavno pripremiti, i to za vrlo mali budžet.

Potrebni sastojci:

• omiljena čokolada od 200 grama,
• dodatci po želji (čokoladne mrvice, marshmallowsi, keksi, kokosove mrvice i slično).

Sve što trebate napraviti je odabranu čokoladu otopiti u mikrovalnoj pećnici. Kako bi čitav postupak tekao brže, čokoladu razlomite na što manje kockice, smjestite je u vatrostalnu posudu i stavite u mikrovalnu pećnicu na 2-3 minute, ovisno o jačini uređaja.

Ako nemate mikrovalnu pećnicu, čokoladu možete otopiti i na štednjaku, pazeći pritom da kombinirate dvije posude – jednu s vodom, a iznad nje onu u koju ćete staviti kockice čokolade. Tako ćete izbjeći grudice i mjehuriće u čokoladi.

U nekoliko minuta možete napraviti zalihu vruće čokolade u kojoj ćete uživati u hladnim danima.

Nakon što se čokolada otopi, pričekajte da se ohladi, a potom je smjestite u silikonske kalupe. Može poslužiti i kalup za kockice leda, ali i prazne čašice od jogurta koje ćete napuniti do polovice. Dok je čokolada još u tekućem stanju, u svaku od „kockica“ ubodite drvenu žličicu koje možete kupiti u trgovinama s kućanskim potrepštinama ili naprosto štapiće od sladoleda.

Prema želji možete dodati izmrvljene kekse, čokoladne ili šarene mrvice, kokos i slično. Mogućnosti su uistinu neograničene.Sve zajedno stavite u zamrzivač.

Kada budete imali želju za brzom vrućom čokoladom, jednu kockicu izvadite iz zamrzivača i stavite je u čašu vrućeg mlijeka. U trenu ćete imati vruću čokoladu kao iz kafića.

Dodatna ideja: Ove čokolade možete nekome dati i kao poklon za, primjerice, Svetog Nikolu. Zamrznute kockice naprosto izvadite, zamotajte ih u celofan jednu po jednu i stavite u šalicu. Tako će osoba kojoj je poklon namijenjen uživati u vrućoj čokoladi, a šalica joj ostaje kao trajna uspomena koju će moći nanovo koristiti.

Isprobajte i ostale recepte za vruću čokoladu:

Ružičasta vruća čokolada Recept za ružičastu vruću čokoladu koja bi mogla postati najdraži zimski desert Topla čokolada Za ljubitelje svega čokoladnog: Napravite vlastiti čoko-bar u svome domu Topla čokolada Recept za vruću čokoladu koja grije i u najhladnijim danima Slika nije dostupna To nam treba! Recept za "začinjenu" vruću čokoladu s rumom i cimetom

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju