TikTok je platforma na kojoj se danas stvaraju trendovi. Kako u modi i ljepoti, tako i ljubavnom životu koji postaje sve nekonvencionalniji. Čini se da se ljudsko srce liberaliziralo paralelno s umom pa su otvorene veze i razni dejting trendovi pronašli svoj put do novih generacija.

Zombieing, ghosting, breadcrumbing, dry dating…samo su neki od primjera koji zvuče sasvim nepoznato, ali današnji tinejdžeri ne samo da znaju o čemu se radi – nego te pojmove bruse i u praksi.

Ako koristite ovu najpopularniju društvenu mrežu, vjerojatno ste barem jednom naišli na riječ delusionship.

Radi se o najnovijem trendu u dejtanju koji je brzo ušao u leksikon današnjih mladih. Ondje trenutno možete pronaći preko 17 milijuna oznaka za taj pojam te hrpu videa u kojima mladi dijele svoja iskustva.

Novo ime za staru pojavu? 

Vjerojatno ste i vi bili zaljubljeni u glumca, pjevača ili pak sportaša. Lijepile smo postere po zidovima i vratima sobe, a maštanje o sretnoj obitelji s Bradom Pittom bio je nedosanjani san gotovo svake djevojčice.

@regan.ando Let me be delulu without bringing in the spirits pls #viral #fyp #foryou #tarotreading #delulugirl #delusionship ♬ 212 - Azealia Banks

Upravo to maštanje nova je generacija nazvala delusionship, odnosno veza u zabludi.

Radi se o zaljubljenosti u osobu s kojom nemate uspostavljenu vezu. U današnje vrijeme mnogo je odnosa uspostavljeno na internetu. Virtualna prijateljstva i virtualne ljubavi prave su, realne i opipljive – barem u očima današnje mladeži. Videopoziv je omogućio razgovor u realnom vremenu, a u takvom je okruženju moguće razviti realne emocije.

Jako sam tužna, a nitko me ne razumije. On nikad nije bio moj, ali ja ga volim kao da smo bezbroj puta skupa ispratili sunce. Požalila sam se i mami koja nikako ne može shvatiti moju patnju za osobom koju nisam upoznala. Ali patnja je stvarna, ispovijest je jedna mlade korisnice TikToka.

Psihologinja i trenerica za ljubavne odnose Caroline West govori da ovaj trend može imati i pozitivne i negativne učinke.

Kako upasti u zabludu

Biti siguran u sebe i prepoznati vrijednosti koje bismo potencijalno mogli unijeti u vezu zasigurno je pozitivna stvar. Međutim, vrlo lako možemo udariti u zid, čak i ako osoba o kojoj maštamo na kraju uspostavi odnos s nama. Iluzija o toj osobi, pokazalo se više puta, na kraju bude sasvim drugačija od stvarnosti, objasnila je.

Ukratko, ovaj je novi trend zapravo jednostrani odnos. Za razliku od stvarne veze, osoba je zarobljena u fantaziji o tome kakav bi odnos s nekom osobom mogao biti, kako bi izgledao savršeni dejt te kako će izgledati zajednički život u budućnosti.

@ohmontaine

New term

♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

Zabludom se naziva i odnos s bivšim partnerom, kad ostavljena strana ne može prihvatiti prekid pa postupke ili riječi bivšeg partnera tumači na način na kojoj joj odgovara. Primjerice, ako bivši partner objavi pjesmu na društvenoj mreži, osoba u zabludi će odmah protumačiti da je tu pjesmu posvetio baš njoj.

Ljubavni par Otvoreni casting: Biste li isprobali novi trend u dejtanju koji širi horizonte?

Slika nije dostupna Sve što morate znati o novom trendu u dejtanju – benchingu

Iako neke osobe doista mogu osjećati patnju u ovakvoj situaciji, većina od 17 milijuna oznaka na TikToku zapravo je još jedan način za skupljanje klikova i lajkova, te zabava za mlađe generacije koja se brzo proširila internetom i preko noći postala još jednim trendom. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju