Na našim ulicama viđamo uistinu raznolike modele tenisica. Nosi se sve - od klasičnih sportskih pa čak do modela s elegantnijim elementima. Kada je u pitanju boja, najpopularnije su bijele tenisice.

Galerija Model Nexus Bowe brenda Casadei Model Bowe brenda Casadei Model Nexus brenda Casadei +4 Tenisice Nexus Bowe brenda Casadei na zagrebaačkoj špici

Među najefektnijim modelima koje smo u posljednje vrijeme vidjeli na zagrebačkoj špici nalazi se jedan u kojem se centrom grada prošetala zgodna dama. 

Tenisice Nexus Bowe brenda Casadei na zagrebaačkoj špici Tenisice Nexus Bowe brenda Casadei na zagrebaačkoj špici (Foto: Josip Moler/Cropix)

Usku pamučnu haljinu kombinirala je s bijelim tenisicama brenda Casadei. One su zapravo spoj njihovih dvaju modela pod nazivom Nexus i Bowe.

Model Nexus brenda Casadei Model Nexus brenda Casadei (Foto: Casadei)

Nexus ima platformu deblju punu platformu od sedam centimetara i brend ga opisuje kao vječno moderne tenisice s daškom futurizma. Bowe ima znatno tanje potplate, a efektan je zahvaljujući predimenzioniranim vezicama i mašni od cirkona.

Model Bowe brenda Casadei Model Bowe brenda Casadei (Foto: Casadei)

Upravo su ta dva elementa spojena s modelom Nexus, a rezultat je vrlo upečatljiva tenisica s blještavim detaljem na koju jednostavno morate baciti pogled.

Model Nexus Bowe brenda Casadei Model Nexus Bowe brenda Casadei (Foto: Casadei)

Casadei je jedan od najpoznatijih talijanskih brendova obuće koji su 1958. godine osnovali Quinto i Flora Casadei. Bračni par otvorio je malu radionicu u mjestu San Mauro Pascoli i započeo izrađivati sandale za turiste koji su se odmarali na talijanskoj rivijeri. U samo 10 godina postigli su zapažen uspjeh i započeli s izvozom svoje obuće u Njemačku i SAD. U 70-ima započinje još veći rast uz prve marketinške kampanje te početak izvoza u Japan i na Bliski istok.

Tenisice Nexus Bowe brenda Casadei na zagrebaačkoj špici Tenisice Nexus Bowe brenda Casadei na zagrebaačkoj špici (Foto: Josip Moler/Cropix)

Njihov sin Cesare postaje kreativni direktor brenda 1994. godine i preuzima vođenje brenda, u želji da očuva ono najbolje od izvorne talijanske proizvodnje i spoji tradiciju s modernijim dizajnom.

Brojne zvijezde obožavaju njihove cipele, pogotovo štikle. Model Blade s tanašnom i vrtoglavo visokom potpeticom jedan je od najpopularnijih i zauzeo je mjestu u ormaru slavnih dama poput Jennifer Lopez, Taylor Swift, Angeline Jolie, Victorije Beckham i mnogih drugih.

Jennifer Lopez u kultnim štiklama Blade brenda Casadei Jennifer Lopez u kultnim štiklama Blade brenda Casadei (Foto: Profimedia)

Baš posebne sandale sa zagrebačke špice mnogim su ženama na listi želja Sandale modne kuće Valentino iz linije Roman Stud Sandale modne kuće Valentino iz linije Roman Stud Zgodna brineta u sandalama modne kuće Valentino +4 Sandale modne kuće Valentino iz linije Roman Stud

Mlada dama u bajkovitim cipelama s orhidejom koje su probudile zagrebačku špicu Y/Project, proljeće/ljeto 2022. Mlada dama u efektnim cipelama iz zajedničke kolekcije brendova Y/Project i Melissa Y/Project x Melissa +3 Y/Project x Melissa

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju