Fantom, Oreo, bandit, Batman, panda, pingvin – sve su to nadimci koji prate crno-bijele mačke. Ti šarmantni fantomići uistinu su posebni, a dolaze u različitim uzorcima crne i bijele boje. Tako jedinke kod kojih je većina tijela crne boje, s bijelim krznom na prsima i šapama, izgledaju kao da nose smoking – baš otmjeno!

Nadalje, mačka može biti potpuno bijela, s crnim repom i ušima ili imati pretežno bijelo krzno s dodatkom crne na leđima i glavi. Jako su interesantne i one većinom bijele s nekoliko crnih točaka ili mrlja po tijelu, nalik na kravu.

Postoji uzorak zbog kojeg crno-bijelu macu možete zamijeniti i s tvorom – crno tijelo s izraženom bijelom prugom koja se pruža preko leđa. Treba spomenuti i bijele mačke s velikom crnom mrljom nalik pokrivaču koja se prostire preko leđa i ramena, a uzoraka ima još, no ovo su neki od najčešćih.

Crno-bijele mačke najčešće imaju zelene oči Crno-bijele mačke najčešće imaju zelene oči (Foto: Unsplash)

Kada je riječ o boji očiju, crno-bijele ljepotice opčinjavaju ljubitelje mačaka svojim, u većini slučajeva, zelenim očima, kojima se često pripisuju mistične moći.

Vjerujete li u to ili ne, ne može se poreći da zelene mačje oči lako opčine svakako tko se zagleda u njih! Neki čak vjeruju i da postoji povezanost između boje mačje dlake i njezine osobnosti, pa se tako one s crno-bijelom dlakom često opisuje kao izrazito prijateljske, inteligentne, vokalne i aktivne.

Neke animirane crno-bijele mačke postale su i dio pop kulture, a među najpoznatijima je Felix, koji je slavu stekao tijekom ere nijemog filma. Ikona Looney Tunesa je legendarni frfljavi mačak Sylvester, koji je vječito naganjao ptičicu Tweety. I neke povijesne figure uživale su u društvu svojih crno-bijelih maca, uključujući Shakespearea, Sir Isaaca Newtona i Beethovena.

Trobojna maca Zanimljivost o trobojnim mačkama zbog koje su te ljepotice još posebnije

Spomenimo i to da Guinnessov svjetski rekord u najglasnijem predenju drži Merlin, crno-bijeli mačak iz Engleske, čije je predenje doseglo nevjerojatnih 67 decibela.

Crno-bijela maca Šarmantni fantomići uistinu su posebni, a dolaze u različitim uzorcima crne i bijele boje (Foto: Unsplash)

Sve je očarao: Perzijski mačak Ante iz Splita pobjednik je svjetske izložbe mačaka WFC Svjetska izložba mačaka u Karlovcu - 15 WFC Svjetska izložba mačaka u Karlovcu - 18 WFC Svjetska izložba mačaka u Karlovcu - 11 +14 WFC Svjetska izložba mačaka u Karlovcu - 17

Burmanska mačka: Mistična ljepotica koju mogu imati i oni alergični na dlaku Burmanska mačka Burmanska mačka Burmanska mačka +2 Burmanska mačka

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju