Sjećate li se prve epizode serije "Prijatelji"? Jedan od najpamtljivijih trenutaka iz pilota jest onaj kada pokisla Rachel Green u vjenčanici uleti u kafić Central Perk, nakon što je pobjegla s vlastitog vjenčanja. Trebala se udati za Barryja, no tik pred oltarom shvatila je da ga ne voli.

Galerija Rachel Green u vjenčanici u prvoj epizodi prve sezone serije 'Prijatelji' - 5 Rachel Green u vjenčanici u prvoj epizodi prve sezone serije 'Prijatelji' - 7 Rachel Green u vjenčanici u prvoj epizodi prve sezone serije 'Prijatelji' - 2 +3 Rachel Green u vjenčanici u prvoj epizodi prve sezone serije 'Prijatelji'

Monica, koja s Phoebe, Chandlerom, Joeyjem i Rossom, sjedi u Central Perku, prepozna Rachel, koja joj je bila najbolja prijateljica u srednjoj školi, te je upozna s društvom. Nakon što je ostavila zaručnika pred oltarom, Rachel je otac razbaštinio i Monica je primi u svoj stan kao cimericu.

Prva epizoda prve sezone serije "Prijatelji", nazvana "Ona u kojoj Monica dobije cimericu", emitirana je na NBC-ju 22. rujna 1994. godine. Rachel Green prvi put u seriji vidjeli smo u vjenčanici, bogato ukrašenoj haljini golih ramena i voluminoznog donjeg dijela. Imala je i veliki veo od tila i ukras na glavi s ušivenim perlicama.

Rachel Green u vjenčanici u prvoj epizodi prve sezone serije 'Prijatelji' - 1 Vjenčanicu Rachel Green iz prve epizode serije 'Prijatelji' pronašla je kostimografkinja Debra McGuire (Foto: Profimedia)

Kostimografkinja Debra McGuire, koja je deset godina odijevala glumce iz serije, otkrila je neke zanimljivosti o vjenčanici, koju je pronašla na odjelu s kostimima studija Warner Bros. Nalazila se u skladištu s još milijun drugih haljina, a Debra ih je prebirala i izvukla tu haljina koja joj se činila savršenom.

Znala sam da će haljina savršeno pristajati Jennifer, bilo ju je potrebno samo zakopčati na leđima. Rijetko se dogodi da za pilot išta možete dizajnirati sami jer vas angažiraju i posao se mora odraditi u pet sekundi. Za 'Prijatelje' scenarij smo dobili u ponedjeljak, a u petak je bilo snimanje, prisjetila se kostimografkinja, koja je tri dana prije početka snimanja rodila kćer. S tri dana starosti donijela ju je sa sobom na set, noseći je u maloj košari. Stvari su se odvijale tako brzo da Debra nije stigla ni sačuvati neke od kostima, pa tako ni Rachelinu vjenčanicu.

Rachel Green u vjenčanici u prvoj epizodi prve sezone serije 'Prijatelji' - 3 Rachel Green u vjenčanici u prvoj epizodi prve sezone serije 'Prijatelji' (Foto: Profimedia)

Morate uzeti u obzir da nismo imali pojma da će 'Prijatelji' postati tako veliki hit. Bilo bi super da smo imali kopije vjenčanice, s obzirom na to da smo morali pronaći sličnu haljinu za kasniju epizodu u kojoj se prisjećaju početka. Ali kako smo mogli znati? Glavni je cilj pilot-epizode predstaviti likove i to napraviš na najbolji mogući način koji znaš.

Rachel je bila židovska princeza, a to je bila savršena haljina za princezu s Long Islanda, malo pretjerana, ali ne previše. Morala je biti lijepa s obzirom na to da je Rachel imala dobar ukus. I ta ramena! Reći ću vam jednu stvar: Jenniferino tijelo je remek-djelo, pa što god možete napraviti da ga istaknete, jako je dobra ideja. Ima najljepša ramena – sve ima najljepše, zapravo, ispričala je kostimografkinja.

Rachel Green u vjenčanici u prvoj epizodi prve sezone serije 'Prijatelji' - 7 Rachel Green prvi put u seriji vidjeli smo u vjenčanici, bogato ukrašenoj haljini golih ramena i voluminoznog donjeg dijela (Foto: Profimedia)

"Konzervativna" i predivna: Ovo je najljepša vjenčanica u 2023. godini Najljepša vjenčanica u 2023. godini Princeza Iman Bint Abdullah Princeza Iman Bint Abdullah +5 Kraljevsko vjenčanje u Jordanu

Pogledajte senzualnu haljinu u koju se Sandra Perković presvukla iz raskošne vjenčanice Sandra Perković Sandra Perković u vjenčanici - 1 Sandra Perković u vjenčanici - 2 +0 Sandra Perković u vjenčanici - 3

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju