Glumica Nicola Coughlan jedna je od glavnih zvijezda popularne serije Bridgerton, u njoj glumi mladu djevojku, a prije šest godina glumila je tinejdžericu. Rođena je 1987. „Izgleda toliko mladoliko za svoje godine!“, oduševljeni su komentari koji pršte sa svih strana. A jesu li to zaista i komplimenti?

Galerija Nicola Coughlan kao Penelope Bridgerton Nicola Coughlan kao Penelope Bridgerton Nicola Coughlan +3 Nicola Coughlan

Najnovije otkriće koje je zapanjilo sve društvene mreže godine su Nicole Coughlan, irske glumice poznate po ulogama mladih djevojaka Clare Devlin u Derry Girls i Penelope Bridgerton u Bridgertonu. Talentirana je glumica zapravo dosta starija od likova koje glumi: ima 37 godina.

Iz nekog razloga, ova informacija je prošlog tjedna buknula na društvenim mrežama, a mnogi su korisnici objavili GIF-ove i komentare u kojima izražavaju svoje čuđenje, šokiranost, ali i oduševljenje.

Glumci i glumice blizu 40-oj koji igraju likove srednjoškolske i mlade dobi nisu toliko neobični. Emma Thompson je, primjerice, imala 36 kada je utjelovila 19-godišnju Elinor Dashwood u Razumu i osjećajima. Leonardo DiCaprio imao je 28 godina kada je glumio 17-godišnjeg Franka u filmu Uhvati me ako možeš.

Nicola Coughlan kao Penelope Bridgerton Nicola Coughlan kao Penelope Bridgerton (Foto: Profimedia)

Nicoline godine ni u jednom trenu nisu bile tajna, već lako dostupna informacija koju svatko može proguglati. I s 30 godina glumila je mlađe likove, no tada to nije bio viralni hit, sada, kada kreće prema 40- ima, njezin je mladolik izgled u prvom planu i mnogi mu se dive.

Mora li izgled ostati zamrznut u prostoru i vremenu?

Prelazak tridesete u 21. stoljeću doista ne bi trebao biti bauk, nismo više „stare cure“ kada prijeđemo 25 godina, u redu je roditi i s 20 i s 45, u redu je imati karijeru i tek kasnije se posvetiti obitelji i majčinstvu ako to želimo.

Sve je u redu, osim izgleda, on kao da bi i dalje trebao ostati zamrznut u prostoru i vremenu i sve žene koje izgledaju mlađe nego što jesu, dobivaju priznanja i komplimente.

Kao prvo, tko uopće definira to kako bi se trebalo izgledati u određenoj dobi? Kao drugo, zašto bi netko morao izgledati lijepo za svoje godine ili držati se dobro za svoje godine? Ako je netko lijep, onda je lijep i nema potrebe dodavati za svoje godine ili se iščuđavati nečijoj mladolikosti, koliko god mislili da bi im to trebalo laskati.

Zar su godine teret i sramota, nešto što podrazumijeva gubitak ljepote, barem one prirodne pa svakome tko izgleda mlado, posebice bez kozmetičkih i estetskih zahvata, trebamo na tome čestitati?

Samopouzdanje i blistavost dolaze s godinama

Mnoge žene zapravo tek u tridesetima, a i kasnije, izgledaju svježije, zanosnije, blistavije i, ako baš moramo koristiti taj pridjev, „ljepše“ nego u dvadesetima.

Nicola Coughlan Nicola Coughlan (Foto: Guliver Images)

Razlog tomu dolazi iznutra, samouvjerenost, samopouzdanje, poznavanje same sebe i onoga što nam odgovara, i fizički i psihički, dolazi upravo s tim tako omraženim i „strašnim“ godinama.

Pa ako baš osjećate veliku potrebu dati fizički kompliment i doista ste oduševljeni time što netko izgleda tako dobro i svježe, recite joj da izgleda lijepo, ali samo lijepo, ne lijepo za svoje godine niti mlado za svoje godine.

Lana Jurčević Imate pravo na svoje mišljenje, ali ne i pravo da tim mišljenjem povrijedite drugu osobu

Tako i ono na čemu treba čestitati Nicoli Coughlan nije njezina mladolikost, već hrabrost što je glumačku karijeru počela s 30, taman onda kada okrutni filmski i televizijski svijet ženama stavlja zabranu i oznaku da je to prekasno, pronašla je uloge koje joj odgovaraju i uživa u onome što radi. I usput je i lijepa žena, blistavog tena koja zrači prirodnošću i svježinom.

I ako se baš mora voditi razgovor o njezinoj dobi, onda neka to bude taj s porukom da nikad nije kasno i da i s 30, a i kasnije možemo početi ostvarivati svoje snove.

Nicola Coughlan kao Penelope Bridgerton Nicola Coughlan kao Penelope Bridgerton (Foto: Profimedia)

Fotografije Helen Mirren pokazuju svu ljepotu dostojanstvenog starenja Helen Mirren Helen Mirren Helen Mirren +3 Helen Mirren

Prije 20 godina i danas: Glumice koje s ponosom nose svoje bore i sijedu kosu Nekad i sad: Amanda Peet Nekad i sad: Jamie Lee Curtis Nekad i sad: Jodie Foster +6 Nekad i sad: Sophie Marceau

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju