Ako ste krenuli na put, a ne želite završiti s čipsom u rukama, evo ideje za fit sendvič koju donosi nutricionistica Zrinka Babić.

Galerija Zdravi sendvič za put - 4 Zdravi sendvič za put - 3 Zdravi sendvič za put - 2 +0 Zdravi sendvič za put - 1

Ovaj obrok odlična je opcija kada ste u žurbi i imate samo pet minuta na raspolaganju, nema vas cijeli dan kod kuće, na putu ste ili idete na planinu. Ništa ne bi trebalo stati vam na put da spremite ovakav ukusni sendvič koji ćete pojesti na pola puta ili, kako to već priliči, odmah na početku.

Ovakav zdravi i ukusni sendvič u potpunosti je uravnotežen obrok jer sadrži kao izvor proteina šunku, jaja i namaz, a ponešto proteina dolazi i iz tosta ili bagela.

Zdravi sendvič za put - 3 Zdravi sendvič za put - 3 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

U sendviču smo koristili PIK šunku u ovitku nježnog okusa koji se odlično slaže u bilo kojoj kombinaciji namirnica. Sa samo 2 % masnoće i visokim udjelom proteina PIK šunka u ovitku odličan je izbor za one koji paze na tjelesnu težinu, no pritom se ne žele odreći ukusnih zalogaja. I svakako je bolji odabir za putovanja nego čips.

Izvor ugljikohidrata je bagel, odnosno pecivo, dok su jaje i namaz izvor masti. Uvijek neizbježno povrće daje potrebna vlakna i antioksidanse.

Oni hrabriji mogu u sednvič staviti i nekoliko kriški jagode. No ako niste skloni eksperimentiranju s okusima, jagode ponesite i pojedite kao desert. Jagode su bogate vitaminom C, sadrže tek oko 30 kalorija na 100 grama i ako niste znali, prirodni su izbjeljivači zubi.

Zdravi sendvič za put - 1 Zdravi sendvič za put - 1 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

RECEPT – FIT SENDVIČ ZA PUTOVANJA

Sastojci:

  • 1 bagel, neko drugo pecivo ili integralni tost
  • 2 šnite PIK šunke u ovitku
  • 1-2 žlice humusa ili mliječnog namaza s niskim udjelom masti (idealno Lidlov skyr namaz jer sadrži i dosta proteina)
  • 1 kuhano jaje
  • krastavac
  • salata
  • crni papar

Priprema:

  1. Pecivo prerežite napola, namažite donju polovicu humusom ili skyrom, zatim stavite šunku i povrće pa jaje na vrh.
  2. Uživajte u svom sendviču na pola puta ili odmah na početku, kako to već ide.

Izbor nutricionistice: Bogat doručak ili ručak za stabilnu energiju i dobar fokus bilo da radite ili učite Izbor nutricionistice: Bogat doručak ili ručak za stabilnu energiju i dobar fokus bilo da radite ili učite

PIK fit izazov - 2 Uravnotežen obrok za posao koji će svatko ujutro imati vremena pripremiti

Salata s purećom šunkom, kus-kusom i grožđicama - 5 Ukusna i uravnotežena: Kreativna salata koja nakon treninga može zamijeniti proteinski shake

Lagani doručak ili večeru uz koje ćemo ostvariti svoje fitnes ciljeve - 3 Preporuka nutricionistice: Lagani doručak ili večera za ostvarenje fitness ciljeva

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom PIK po najvišim profesionalnim standardima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju