Sastojci:
- 200 do 230 g tamne čokolade
- 1/4 šalice kokosovog ulja (može i maslinovo)
- 3 žlice vode
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
>> Mljac! Čokoladna torta stvorena za početnike
Sastojci za ukrašavanje:
- 1/2 šalice kakaa u praku
- 1/2 šalice komadića pistacija
- 1/2 šalice mljevenog kokosa
>> Najčokoladniji puding: Domaći recept koji razbija predrasude
Priprema:
1. Čokoladu razlomite na komadiće, ubacite u zdjelu te dodajte kokosovo ulje i vodu.
2. Sastojke otopite na pari sve dok ne dobijete ujednačenu kremastu smjesu.
3. Zdjelu maknite s vatre, te smjesi dodajte ekstrakt vanilije i sol.
4. Smjesu spremite u hladnjak dok se čokolada ne ohladi, ali dok je još uvijek mekana.
5. Dlanovima oblikujte kuglice, uvaljajte ih u jedan od sastojaka za ukrašavanje te ih smjestite na papirnate košarice za praline.
6. Praline stavite u hladnjak te ih izvadite sat vremena prije posluživanja.