Popularizaciji avokada svakako je dopridonio najpoznatiji guacamole meksički umak. Izvrstan je dodatak uz čips ili sirovo narezano povrće koje jednostavno umačete u umak, što je odlična ideja za zdravi međuobrok. Donosimo recept za umak koji lako možete napraviti sami

Sastojci za guacamole umak:
-1 zreli avokado
- sok od limuna
- 1 češalj češnjaka
- 2 mlada sitno nasjeckana mlada luka
-1 ljuta papričica

Priprema:
Očistite zreli avokado, nakapajte s limunovim sokom i zgnječite ga do što kremastije teksture, dodajte zgnječeni češnjak, mladi luk, usitnjenu ljutu papričicu i malo maslinovog ulja.
Sve sastojke dobro izmiješajte i ako vam se čini pregusto dodajte malo kiselog vrhnja. Poslužite uz tortilje ili čips, želite li ipak zdrav obrok ovaj umak idealna je uz svježe povrće. Jednostavno operite i narežite na duguljaste trakice krastavac, papriku, mlade tikvice i poslužite ih uz slastan umak.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju