Jedan od ključnih elemenata u održavanju higijene usta uz redovno pranje zuba je i ispiranje usne šupljine. Ovim jednostavnim postupkom uklanjaju se ostaci hrane i nakupljene bakterije koje uzrokuju neugodan zadah. Vodice za ispiranje usta dostupne su na svim policama supermarketa, no njihovi sastojci često su agresivni zbog čega je pripravak iz kućne radinosti koji sadrži 4 prirodna i zdrava sastojka idealno rješenje

Posebno popularne u svrhu održavanja svježeg zadaha i higijene usne šupljine su vodice za ispiranje. No sastojci istih mogu u slučaju kada se koriste prečesto izazvati kontraefekt. Naime, većina vodica sadrži alkohol, neke čak i do 26 posto, koji razbija plak i koji može oštetiti caklinu i zube učiniti osjetljivima.

>>Oprez! 4 glavna krivca lošeg zadaha

Stoga je idealno rješenje pripravak iz kućne radinosti od samo četiri sastojka - cimet i medkoji djeluju antibakterijski, limun za svježi dah i soda bikarbona koja osim što uklanja ostatke hrane učinkovito izbjeljuje zube.

Prirodna vodica za usta sadrži četiri pouzdana borca protiv neugodnog zadaha - med, cimet, limun i sodu bikarbonu

 Sastojci:
- ½ žlice cimeta u prahu
- 1 i pol žlica meda
- ½ žlice soda bikarbone
- 2 dcl tople vode
- 2 limuna

Priprema:
1. U toplu vodu dodajte med i  miješajte na laganoj vatri dok se ne rastopi (obavezno pazite da voda ne proključa), potom dodajte sodu bikarbonu, cimet i na samom kraju limun.

2. Prelijte smjesu u staklenu bočicu i sve dobro izmiješajte.

3. Za svježi dah vodicu za ispiranje koristite ujutro nakon pranja zubi, dvije žlice tekućine grgljajte oko 4 minute i potom ispljunite.

Savjet: Malu količinu vodice prelijte u malu staklenku i spremite je u torbicu, te u slučajevima nakon obroka i prije važnog sastanka posegnite za gutljajem koji djeluje bolje i od žvakaće gume.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju