Posljedica ubrzanog načina života ispunjenog stresom, lošim izborom prehrane i nedovoljnim kretanjem sve češće se odražava na kvalitetnom snu. Brojni naime pate od nesanice, a poznato je kako nedostatak sna negativno djeluje na obavljanje svakodnevnih funkcija. Kako bi bili čili i svježi, te prije svega naspavani tijelo je potrebno opustiti i pročistiti u čemu pomaže zeleni sok napravljen od šest moćnih prijatelja iz prirode

Sastojci:
- 1 krastavac
- 1 kriška korijena đumbira
- 1 sok limuna
- 2 stabljike celera
- 1 zelena jabuka
- 9 stabljika šparoga

Šparoge, krastavac, đumbir i celer sadrže minerale i vitamine koji učinkovito rješavaju probleme nesanice

Priprema:
Šparoge potopite u hladnu vodu na pet minuta, krastavac, limun i jabuku ogulite te ih narežite na kriške. Pripremljeno povrće zajedno s kriškom đumbira i stabljikama celera dodajte u blender i dobro usitnite. Napitak koji opušta tijelo najbolje je konzumirati nakon ručka, sastojci iz povrća pozitivno će utjecati na najčešće uzročnike nesanice - probavne smetnje, povišen krvni tlak i stres. 

>>Oprez! Što sve stres čini našem tijelu?

Šparoga - čak 93 posto sastava šparoga čini voda zbog čega je idealna namirnica za zdravlje organizma, osim toga šparoga obiluje vitaminima A, C, K i E, te je dobar izvor vlakana. Zbog obilja folne kiseline koju sadrži poznato je njezino opuštajuće i umirujuće djelovanje na organizam.

Celer - minerali i eterična ulja u celerovom soku imaju smirujući učinak na živčani sistem, što je korisno upravo u borbi protiv nesanice. Visok nivo magnezija kojim obiluje celer pomaže da se organizam opusti.

Đumbir -  sve popularniji korijen ima snažna diuretička svojstva i umirujuće djeluje na probavu, čije su često nelagodne smetnje uzrok lošeg sna. Osim toga đuumbir na organizam djeluje detoksirajuće i pomaže da se iz tijela izbace nakupljeni toksini.

Krastavac - iako je najpopularniji u otklanjanju posljedica stresa i umora na koži, krastavac umiruje organizam zahvaljujući kaliju i magneziju kojima obiluje i koji su pogodni u snižavanju krvnog tlaka.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju