Udruga žena oboljelih i liječenih od raka dojke, njihovih obitelji i prijatelja 'SVE za NJU!' otvorila je natječaj za dodjelu nagrade

Odlukom Upravnog odbora Udruge osniva se i proglašava otvoreni poziv za dodjelu nagrade 'SVE za NJU! daje VAM-a'. Nagrada se osniva u spomen na osnivačicu i prvu predsjednicu udruge: doc.dr.sc. Vesnu Andrijević Matovac.

Nagrada VAM-a dodjeljuje se državljanima Republike Hrvatske koje su svojim osobnim djelovanjem znatno pridonijeli borbi protiv raka dojke, afirmaciji borbe protiv raka dojke u društvu i u javnosti, afirmaciji prevencije ove zloćudne bolesti, te podizanju kvalitete života žena oboljelih od raka dojke na području cijele Hrvatske.

Nagradom se nastoji naglasiti važnost osobnog I pojedinačnog doprinosa kroz pomaganje ženama oboljelima od raka I njihovim obiteljima, te kroz podizanje svijesti o važnosti borbe protiv raka dojke u javnosti.

Kriteriji za dodjelu Nagrade VAM-a:
• izniman osobni doprinos u praktičnom i teorijskom radu na afirmaciji borbe protiv raka dojke (javnom, političkom, kulturnom i gospodarskom);

• posebno uspješno djelovanje na davanju pomoći ženama oboljelima od raka dojke, te njihovim obiteljima te senzibiliziranju javnosti za probleme koje susreću žene oboljele od raka dojke u svim segmentima života;

• značajni rezultati u podizanju kvalitete života žena oboljelih od raka dojke s gospodarskog, socijalnog, humanitarnog i drugog stajališta.

Dobitnik/ dobitnica nagrade bi trebala biti osoba koja:
• ima pozitivan utjecaj na život šire društvene zajednice kojoj vidljivo osobno pridonosi svojim djelovanjem kroz borbu protiv raka dojke

• sudjeluje u dobrotvornim akcijama i/ili davanju priloga jednoj ili više neprofitnih organizacija

• potiče i usmjerava druge na davanje potpore organizacijama koje djeluju na rješavanju problema u zajednici

Prijedlog za dodjelu Nagrade VAM-a mogu podnijeti svi državljani Republike Hrvatske, tijela mjesne samouprave, tijela državne vlasti, ustanove, trgovačka društva, strukovne komore, vjerske zajednice i druge osobe.

Prijedlog, odnosno kandidatura, za dodjelu Nagrade VAM-a mora sadržavati:
- ime, prezime i adresu kandidatkinje;
- životopis;
- obrazloženje prijedloga;
- raspoloživu dokumentaciju.

Rok za podnošenje prijedloga je do 12. ožujka 2012. Nepotpuni prijedlozi i prijedlozi podneseni nakon isteka roka neće se razmatrati.

Kandidaturu je potrebno poslati do naznačenog datuma putem elektroničke i/ili obične pošte na adresu:

Udruga 'SVE za NJU!'
Kneza Mislava 10, 10 000 Zagreb

info@svezanju.hr

Na koverti i/ili naslovu e-mail-a molimo naznačite 'prijava za nagradu SVE za NJU! daje VAM-a'

Udruga SVE za NJU! raspisuje javni poziv s točno propisanim kriterijima. Javni poziv šalje se medijima, oglašava na internetskoj stranici Udruge.

Postupak izbora odvija se na sljedeći način:
• Povjerenstvo za dodjelu nagrade razmatra valjanost pristiglih ponuda.

• po isteku zadanog roka Povjerenstvo za dodjelu nagrade prikuplja podatke o kandidatima i predlaže Upravnom odboru kandidata za nagradu. Odluka Upravnog odbora je konačna.

• Nagrada VAM-a je u obliku statue, te novčanog iznosa koji se dodjeljuje dobitniku/dobitnici nagrade, u skladu s odlukom Upravnog odbora.

• Dodjela nagrade VAM-a će biti 21.03.2012, na dan osnivanja Udruge SVE za NJU!

• Svake se godine može dodijeliti po jedna nagrada. Nagrada se istoj osobi može dodijeliti samo jedanput.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju