Sukulenti nas ne prestaju oduševljavati, a posebno su slatki oni pod imenom Monilaria moniliformis, od milja zvani zeko-sukulenti.

 

Najslađi sukulent oblikom podsjeća na zečje uši koje mogu narasti do 20 centimetara u visinu te do tri centimetara u promjeru. Cijela biljčica zapravo izgleda poput zečeka koji izviruju, a kako vrijeme prolazi njihove mekane, bucmaste "uši" postaju sve duže, dok "glavica" ostaje iste veličine. Cvjetovi su bijeli sa žutim u sredini.

Sukulenti nas ne prestaju oduševljavati, a posebno su slatki oni pod imenom Monilaria moniliformis, od milja zvani zeko-sukulenti

Zeko-sukulenti, službenog naziva Monilaria moniliformis, rijetki su, ali vrlo ih je jednostavno održavati. Ove preslatke biljčice koje potječu iz Južne Afrike dovoljno je redovito lagano zalijevati i osigurati im dosta sunca, a najbolje ih je držati unutra na prozorskoj dasci.

Uspijete li nabaviti sjeme, posijte ga u posudi sa zemljom opskrbljenom mineralima. Veće sjemenke trebaju biti prekrivene zemljom, a manje mogu ostati na površini.

Sukulent Monilaria moniliformis može narasti do 20 centimetara u visinu Sukulent Monilaria moniliformis može narasti do 20 centimetara u visinu (Foto: rareplant.me)

Kao i za druge sukulente, i za Monilaria moniliformis najbolja je zemlja ona s dobrom drenažom. U ovoj fazi preporučuje se plastična posuda, na primjer od deset centimetara, čija je veličina savršena da se u nju posiju dvije sjemenke.

Stavite posudu u plastičnu vrećicu koja ima zatvarač, a najbolje je koristiti vrećice zapremnine od 3,5 do 4 litre. U vrećicu ulijte vodu u količini tako da kada posuda stoji na prozoru, voda pokriva dno posude, odnosno seže do visine od nekoliko centimetara.

Sukulenti Popularni "izdržljivci": Izaberite pravi sukulent za svoj horoskopski znak

Zbog sokova u listovima sukulenti mogu preživjeti u ekstremno suhim i vrućim uvjetima - 3 Izdržljivi sukulenti: ukrasne biljke koje bujaju u svim uvjetima

Dodajte nekoliko kapi univerzalnog gnojiva i zatvorite vrećicu. Zalijevanje nije potrebno. Kada se biljka počne nazirati iz zemlje, možete je premjestiti u posudu po želji.

Prilikom sadnje možete i kombinirati različite biljke, bitno je samo da u posudi imaju dovoljno mjesta za rast.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju