Suhi zrak i vjetar mogu biti prava noćna mora za našu kožu, posebice ako volimo vrijeme provoditi na otvorenom. Zato, kako bismo spriječili dehidraciju i iritaciju kože koju uzrokuju ovi oštri uvjeti, isprobali smo tri fantastična proizvoda koja obiluju sastojcima na kojima će nam naša koža biti zahvalna.

Galerija Mixa Mixa Mixa +26 Mixa

Ceramidi, pantenol i urea sastojci su koji su se pokazali izuzetno korisnima u borbi protiv suhe kože tijekom zimskih mjeseci, ali i u prijelaznom, vjetrovitom razdoblju pred nama. Njihova moćna hidracijska svojstva dubinski hrane kožu, čineći je mekom, glatkom i zdravog izgleda. Kako bismo se uvjerili u njihovu učinkovitost, isprobali smo Mixa proizvode koji sadrže upravo te sastojke koji će poput pravih superjunaka zaštiti našu kožu i pružiti joj svu potrebnu njegu.
Mixa Mixa Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac
Prvo smo isprobali MIXA CERAMIDE PROTECT višenamjensku kremu koja je obogaćena glicerinom, skvalanom i hvaljenim ceramidima koji učvršćuju barijeru kože i štite je od najekstremnijih uvjeta. Ceramidi pomažu u očuvanju hidracije kože, tako što zadržavaju vlagu u koži dok se istovremeno lagana tekstura brzo upija i ne ostavlja masni trag. Zato će ova krema biti neizostavan dodatak u torbi svih zaljubljenika u planinarenje i duge šetnje jer će znati da mogu u njima bezbrižno uživati dok će MIXA CERAMIDE PROTECT zaštiti kožu unaprijed, ali i ubrzati njenu regeneraciju tijekom uživanja u vanjskim aktivnostima.

Već nakon prvog korištenja MIXA CERAMIDE PROTECT kreme koža će manje zatezati i na opip biti meka i hidratizirana, a uzastopnim korištenjem učinit ćemo je glatkom i podatnom.
Mixa - 9 Mixa - 9 Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac
Urea je prirodni sastojak koji se nalazi u koži i igra ključnu ulogu u održavanju hidracije. Kada je koža izložena oštrim uvjetima, razina uree u koži može opasti, što može dovesti do gubitka vlage i suhoće kože. Tu u priču ulazi MIXA UREA CICA REPAIR+ obnavljajuća krema koja zaglađuju grubu kožu, obnavlja je i štiti. Obogaćena je s 10 % uree koja hrani kožu i nježno uklanja mrtve stanice kože te niacinamidom koji smiruje kožu. MIXA UREA CICA REPAIR+ može se koristiti na tijelu, licu i rukama te pruža koži 48 satnu zaštitu. Dodavanje proizvoda koji sadrže ureu u našu njegu kože može pomoći u obnavljanju svih razina kože i zadržavanju vlage unutar nje, čime se sprječava dehidracija i suhoća.
Mixa Mixa Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac
Pantenol, poznat i kao provitamin B5, sastojak je koji se često koristi u proizvodima za njegu kože zbog svojih hidracijskih i umirujućih svojstava. Kada se nanese na kožu, pantenol se pretvara u pantotensku kiselinu, koja pomaže u zadržavanju vlage i potiče obnovu kože. Taj čudesan sastojak nalazi se i u MIXA PANTHENOL COMFORT kremi za lice i tijelo. MIXA PANTHENOL COMFORT obogaćena je i glicerinom te omega 6 i 9 masnim kiselinama koje će pružiti koži prvu pomoć.
Mixa Mixa Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac
Ova savršeno formulirana krema odgovarat će i onima čija je koža sklona atopijskom dermatitisu. Ona će odgovarati i najnježnijoj i najosjetljivijoj koži – onoj bebinoj. Malo je reći da oduševljava i to što je, baš poput ostale dvije kreme, hipoalergena.

Ceramidi, pantenol i urea ključni su sastojci koji pružaju našoj koži sve što joj je potrebno kako bi ostala njegovana i zdravog izgleda. Vjetar i hladniji zrak možda baca pred našu kožu brojne izazove, ali s pravilnom njegom možemo uživati u svim čarima ove prekrasne sezone bez brige o suhoći i nelagodi koju možemo osjetiti na koži.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Mixa po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju