Kada vani temperature padnu ispod nule, ništa nas ne veseli više od mirisnih, toplih napitaka koji će nas ugrijati iznutra. Vruća čokolada, karamela i šlag odmah nas asociraju na blagdansko razdoblje, a kada se spoje s omiljenim napitkom Hrvata – kavom, dobijemo pravu malu dizalicu raspoloženja od koje će zamirisati cijeli dom.

Galerija Philips LatteGo 5400 aparat za kavu Philips LatteGo 5400 aparat za kavu Philips LatteGo 5400 aparat za kavu +20 Eggnog i kava

Ništa ne govori Božić toliko dobro kao aromatična šalica prepuna okusa od čijih fantastičnih mirisa rastu zazubice. Kako bismo vas inspirirali na kreiranje jednog od takvih napitaka koji griju srce, donosimo vam tri recepta idealna za ugodna druženja kod kuće ili pak lijena popodneva, kada jedino što želimo učiniti jest zavući se pod dekicu s omiljenim napitkom u ruci dok gledamo jedan od slatkih božićnih filmova.
Eggnog s kavom Eggnog s kavom Foto: Nova Studio/ Tea Marochini
U kreiranju tih fantastičnih recepata neizostavan dodatak jest Philipsov automatski aparat za kavu LatteGo 5400, koji dolazi u paketu sa 100% keramičkim mlincem koji se ne zagrijava pri visokoj temperaturi i ne mijenja okus kave i sustavom Aroma Extract, koji osigurava idealnu temperaturu pripremanja napitaka, a koji zajedno oblikuju savršeno aromatičnu šalicu kave. Aparat nudi 12 vrsta napitaka od kave koji se stvaraju preciznim mljevenjem svježih zrna kave, tako da će svatko od nas naći jedan baš za sebe. Zahvaljujući intuitivnom zaslonu, lako možemo složiti i samo svoju šalicu kave tako da sami prilagodimo kojeg će intenziteta i temperature biti ona te koliko će kave i mlijeka biti zastupljeno u našoj omiljenoj šalici kave.
Philips LatteGo 5400 aparat za kavu Philips LatteGo 5400 aparat za kavu Foto: Nova Studio/ Tea Marochini
Zavirite u naše prijedloge i rekreirajte napitke sami kod kuće kako biste oplemenili svoj dom mirisima koji neodoljivo podsjećaju na Božić i daju tom ugođaju dašak topline u našem domu.

Popularni eggnog s kavom

Eggnog s kavom Eggnog s kavom Foto: Nova Studio/ Tea Marochini

Sastojci:

• ½ šalice likera od jaja
• ¼ šalice punomasnog mlijeka
• Malo muškatnog oraščića
• Kratki espresso iz Philips LatteGo 5400
• Šlag

Priprema:
Pomiješajte mlijeko i liker od jaja u jednu posudu te ih zagrijte na štednjaku uz neprestano miješanje. Dodajte malo muškatnog oraščića za dodatnu aromu. Za to vrijeme napravite mirisni espresso uz pomoć aparata za kavu Philips LatteGo. Kada je kava gotova, u nju polako ulijte smjesu sa štednjaka. Cijelu priču zaokružite šlagom, koji će ovo blagdansko piće učiniti još kremastijim i slasnijim. Istinski ljubitelji kave svoj slasni napitak mogu pojačati tako što će umjesto jednog espressa napraviti duplu dozu, koju lako mogu podesiti na samom aparatu nakon odabira vrste kave.

Crème brûlée u šalici

Crème brûlée u šalici Crème brûlée u šalici Foto: Nova Studio/ Tea Marochini

Sastojci:
• Bijela kava iz Philips LatteGo 5400
• ¼ šalice punomasnog mlijeka
• ¼ šalice sirupa od karamele
• Preljev od karamele
• 1 žličica smeđeg šećera
• Vrhnje za šlag

Crème brûlée u šalici Crème brûlée u šalici Foto: Nova Studio/ Tea Marochini

Priprema:
Napravite bijelu kavu uz pomoć Philipsova aparata za kavu, čiji će sustav LatteGo napraviti savršeno svilenkastu mliječnu pijenu koja će napitak učiniti još slasnijim. Istovremeno ugrijte malo mlijeka, smeđi šećer i sirup od karamele dok se ne počne pariti, a paralelno istucite vrhnje u čvrsti šlag. Napravljenu smjesu ulijte u bijelu kavu, dodajte šlag i sve prelijte preljevom od karamele.

Vruća čokolada s duplim espressom

Vruća čokolada s kavom Vruća čokolada s kavom Foto: Nova Studio/ Tea Marochini

Sastojci:
• Dupli espresso iz aparata za kavu Philips LatteGo 5400
• 2 žlice kakaa u prahu
• 200 g mliječne čokolade
• Cimet
• 1 i ½ šalica mlijeka
• Sljezovi kolačići
Vruća čokolada s kavom Vruća čokolada s kavom Foto: Nova Studio/ Tea Marochini
Priprema:
U malom lončiću pomiješajte mlijeko, kakao u prahu i mliječnu čokoladu te lagano miješajte dok se čokolada u potpunosti ne otopi. Nemojte dozvoliti da čokolada dođe do vrenja. Paralelno u Philipsovu LatteGo aparatu za kavu napravite dupli espresso, u koji ćete potom dodati smjesu iz lončića. Lagano sve promiješajte da se sjedini i ukrasite sljezovim kolačićima, koji će cijelom doživljaju dati potrebnu dozu slatkoće.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Philips po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju