Eurosong se po sedmi put održava u Švedskoj, a počinje 7. svibnja. Hrvatski predstavnik, ujedno i glavni favorit kladionica, Baby Lasagna nastupa sedmi. Pa što to ima toliko posebno u broju sedam?

Baby Lasagna s pjesmom Rim Tim Tagi Dim zatvara prvu polovicu prvog polufinala i na pozornicu će sedmog svibnja izaći sedmi po redu. Iako smo uvjereni u njegov odličan plasman i bez dodatne pomoći, malo sreće i simbolike uvijek dobro dođu, a ona se ovoga puta krije upravo u broju sedam.

Ako nekoga zamolite da odabere broj između jedan i deset, ta će osoba vrlo vjerojatno izabrati broj sedam. Ali zašto?

Postoji sedam svjetskih čuda, sedam patuljaka, sedam dana u tjednu, sedam boja u dugi, sedam nota na glazbenoj ljestvici, sedam smrtnih grijeha. Popis bi se mogao nastaviti.

Postoji jaka veza između broja sedam i mnogih religija diljem svijeta. Sretni broj sedam čak je temelj mnogih mitova i folklora.

Simbolika broja sedam puna je snažnih značenja i predstavlja putovanje prema ostvarivanju najvećih želja i snova. Broj sedam povezan je s intuicijom, mudrošću, rastućom samosviješću, duhovnim otkrivenjima i velikim pomacima koji mogu imati pozitivan utjecaj na čovjekov život, ali i život ljudi koji ga okružuju.

Taj je broj znak nade i uspjeha, hrabrosti i snage potrebne da se postignu veliki uspjesi, čak i oni za koje nismo bili svjesni da su u našoj moći.

Broj sedam najbolji je koji je mogao dobiti

Jednostavno, broj sedam značajan je i pun dobrih simbola koji našemu ovogodišnjem predstavniku zasigurno neće odmoći.

No osim ovih numeroloških činjenica, važno je znati i da povjerenja u Baby Lasagnu imaju i producenti Eurosonga. Naime, redni broj sedam nije mu dodijeljen tek tako.

Nakon što je još u siječnju ždrijebom određeno da Hrvatska nastupa u prvoj polovici prvog polufinala, krajem ožujka saznali smo da će naš predstavnik nastupiti sedmi, a upravo je to najbolja moguća pozicija koja mu se mogla dodijeliti.

Zadnji u prvoj polovici polufinala, između dviju pjesama koje nisu favoriti, nastupa onaj za kojega producenti misle da ima itekako dobre šanse, a ove je godine taj čarobni broj sedam ponovno dodijeljen nama, nakon što su i članovi Leta 3 s te sretne pozicije uspješno ušli u finale. 

Baby Lasagna: Heklani hoodie izrađen od tabletića za događanje uoči polufinala Baby Lasagna na tirkiznom tepihu Eurosonga u kreaciji dizajnerice Antonije Bucić - 8 Baby Lasagna na tirkiznom tepihu Eurosonga u kreaciji dizajnerice Antonije Bucić - 6 Baby Lasagna na tirkiznom tepihu Eurosonga u kreaciji dizajnerice Antonije Bucić - 7 +6 Baby Lasagna na tirkiznom tepihu Eurosonga u kreaciji dizajnerice Antonije Bucić - 3

Dizajnerica Baby Lasagne: "Kostimi za Eurosong su pri kraju, želimo da budu još bolji nego na Dori" Valentina Pliško dizajnira kostime za Baby Lasagnu Baby Lasagna i prateći plesači u kostimima mlade dizajnerice Valentine Pliško Valentina Pliško dizajnira kostime za Baby Lasagnu +8 Valentina Pliško dizajnira kostime za Baby Lasagnu

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju