Prema kalendaru, 23. ožujka imendan slave Rebeke. Ovo drevno hebrejsko ime pojavljuje se i u Starom zavjetu. Rebeka ili Rebekah (na jidišu Rivkah) bila je je žena Abrahamova sina Izaka te majka Jakova i Ezava.

Prema jednom tumačenju, ime nosi značenje čvrsto vezana, a prema drugom Rebeka znači zadivljujuća ljepota.

Prema numerološkim analizama, osobe koje nose ovo ime vrlo su romantične i brižne.

S jedne strane jako su neodlučne, bez obzira na to koji je aspekt života u pitanju. Odgađaju donošenje konačne odluke što je dulje moguće. S druge strane, kada nešto naume, jednostavno su neumoljive i nemoguće ih je zaustaviti na putu do njihovog cilja.

Djevojčica Kratka i slatka: 10 najpopularnijih imena za djevojčice u Hrvatskoj od samo tri slova

Beba Kratka i baš zvučna: 30 najpopularnijih skandinavskih imena za curice i dečke

Jako su odgovorne i stabilne, a u životu najviše teže balansu. Možda zbog toga što je njihov unutarnji emotivni svijet često jako kaotičan, ali to nikad neće pokazati drugima. Zaštitnički su nastrojene, posebno prema ljudima koje vole.

Balans im treba u svemu, uključujući i stilu života pa tako u isto vrijeme žele iskusiti pustolovine i uživati u miru svog doma.

Rebeke su prepune razumijevanja za probleme drugih ljudi, ali često zbog toga zanemare sebe i svoje probleme. U smislu komunikacije, ne vole agresivniji pristup i klone se takvih ljudi. Njihova nježna strane uvijek naposljetku prevlada u svim situacijama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju