Prema kalendaru, 23. ožujka imendan slave Rebeke. To drevno hebrejsko ime pojavljuje se i u Starom zavjetu. Rebeka ili Rebekah (na jidišu Rivkah) bila je je žena Abrahamova sina Izaka te majka Jakova i Ezava.

Prema jednom tumačenju, ime nosi značenje 'čvrsto vezana', a prema drugom Rebeka znači 'zadivljujuća ljepota'.

Prema numerološkim analizama, osobe koje nose ovo ime vrlo su romantične i brižne.

S jedne strane jako su neodlučne, bez obzira na to koji je aspekt života u pitanju. Odgađaju donošenje konačne odluke što je dulje moguće. S druge strane, kada nešto naume, jednostavno su neumoljive i nemoguće ih je zaustaviti na putu do njihova cilja.

Jako su odgovorne i stabilne, a u životu najviše teže balansu. Možda zbog toga što je njihov unutarnji emotivni svijet često jako kaotičan, ali to nikad neće pokazati drugima. Zaštitnički su nastrojene, posebno prema ljudima koje vole.

Jako su odgovorne i stabilne, a u životu najviše teže balansu

Balans im treba u svemu, uključujući i stil života, pa tako u isto vrijeme žele iskusiti pustolovine i uživati u miru svojega doma.

Rebeke su prepune razumijevanja za probleme drugih ljudi, ali često zbog toga zanemare sebe i svoje probleme. U smislu komunikacije, ne vole agresivniji pristup i klone se takvih ljudi. Njihova nježna strane uvijek naposljetku prevlada u svim situacijama.

Lea Kakve su osobe koje nose ime Lea?

Vesna Kakve su osobe koje nose ime Vesna?

Josipa Kakve su žene koje nose ime Josipa?

Patricija Kakve su osobe koje nose ime Patricija?

Jadranka Kakve su osobe koje nose ime Jadranka?

Sandra Kakve su žene koje nose ime Sandra?

Valentina Kakve su osobe koje nose ime Valentina?

Sretan imendan!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju