Prvi dan svibnja jedan je od datuma kad imendan slave Josipe. Na taj se dan obilježava Josip Radnik. U Hrvatskoj je ovo ime jedno od najčešćih i u zemlji živi više od deset tisuća imenjakinja. Posebno popularno ime je bilo između 1930. i 1940. godine.

Ime Josipa izvedeno je iz muškog imena Josip, a korijen ima u hebrejskom jeziku i imenu Johosef, složenom od dviju hebrejskih riječi - Jo, što je skraćenica od Jahve (Bog) i glagolskog oblika jasaf (dodao je, umnožio). Iz toga je proizašlo i značenje imena: 'Bog neka doda' (umnoži).

Osobe koje nose ime Josipa jasne su, objektivne, samostalne, pouzdane i autentične.

Značenje imena Josipa objašnjava i numerologija, prema kojoj se radi o druželjubivim, prijateljski nastrojenim i optimističnim osobama. Josipe uživaju u životu, imaju zdrav smisao za humor, a pozitivne osobine Josipa su i pozitivan stav, istraživački duh i elokventnost.

Kada je u pitanju ljubav, Josipe su zabavne, energične i sklone eksperimentiranju. Da bi bile sretne, bitno im je da imaju dovoljno slobodnog vremena za druženje s drugim ljudima, a ne samo s partnerom.

Slavne Josipe

  • Josipa Lisac (pjevačica)
  • Josipa Pavičić Berardini (spisateljica)
  • Josipa Vancaš (bila je poznata i kao majčica Ilira, a u svojoj kući u Opatičkoj ulici okupljala je ilirske prvake)
  • Josipa Čamber (kiparica)

Sandra Kakve su žene koje nose ime Sandra? Valentina Kakve su osobe koje nose ime Valentina? Dora Vesele, pouzdane i vrijedne: Kakve su osobe koje nose ime Dora? Marija Kakve su žene koje nose ime Marija? Ivane slave imendan 27. prosinca Kakve su osobe koje nose ime Ivana? Viktorija Kakve su osobe koje nose ime Viktorija? Snježana Kakve su žene koje nose ime Snježana? Sofija Kakve su osobe koje nose ime Sofija? Sonja Kakve su osobe koje nose ime Sonja? Ana Snalažljive i odlučne: Kakve su osobe koje nose ime Ana?

Sretan imendan!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju