Dijeljenje privatnih misli, zdravstvenog stanja ili pak obiteljskih novosti s prijateljima na Facebooku lako je jer se čini manje intimno od uspostavljanja kontakta očima i dijeljenja informacija licem u lice. Zbog toga se može dogoditi da pretjerate s iznošenjem informacija iz privatnog života, a radite li to u virtualnom, ali i stvarnom svijetu provjerite u nastavku teksta

1. Smatrate kako je sve značajno i da sve morate objavljivati na društvenim mrežama.
Ako se možda ne sramite sa svijetom podijeliti svaku sekundu vašeg života, to ne mora značiti da radite ispravnu stvar. Iako vašim prijateljima to može biti zabavno u početku, s vremenom će im dosaditi i vrlo brzo će prestati pratiti vaše objave.

Kada prijatelji prestanu lajkati ili komentirati vaše objave ili ne odgovaraju na vaše telefonske pozive, to može biti signal da pretjerujete s iznošenjem privatnih informacija

2. Osobne informacije ne dijelite samo s bliskim prijateljima nego sa svim ljudima na društvenim mrežama.
Ako trenutno prolazite kroz teško životno razdoblje, sigurno želite potporu vaših bližnjih, ali ako objavljujete posve osobne informacije na društvenim mrežama, onda definitivno pretjerujete. Pokušajte barem ograničiti broj ljudi koji bi mogli vidjeti vaše privatne objave. Provjerite i 5 tajni iz ljubavne veze koje ne smijete otkriti drugima.

3. Detalje iz privatnog života iznosite na poslu.
Budite oprezni i nemojte se bilo kome otvarati na poslu, pogotovo šefu, odnosno nadređenoj osobi. Otkrivate li previše informacija iz osobnog života, osobu kojoj to pričate, između ostalog, možete dovesti u neugodan položaj.

4. Otkrivate previše i prerano.
Lako je pretjerati kada pokušavate zadobiti povjerenje novih prijatelja, ali ako ispričate sve obiteljske probleme pri prvom upoznavanju, drugu osobu možete vrlo brzo otjerati od sebe.

5. Dijelite informacije čak i kada vam prijatelji signaliziraju da pretjerujete, odnosno da prestanete.
Kada prijatelji prestanu lajkati ili komentirati vaše objave ili ne odgovaraju na vaše telefonske pozive, to može biti signal da pretjerujete s iznošenjem privatnih informacija. Ako uz to imate osjećaj da svi znaju puno više o vama nego vi o njima, onda je definitivno vrijeme da se zaustavite i shvatite da ste pretjerali. 

Pročitajte i 3 greške na društvenim mrežama koje si ne smijemo dozvoliti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju