Devedesete godine prošlog stoljeća obilovale su sitcomima čije se naslovne teme i danas pjevuše, a reprize rado gledaju. Kada se govori o sitcomima iz 90-ih nemoguće je, naravno, preskočiti "Prijatelje", seriju koja je ostavila trag na modi, frizurama, jeziku... Međutim, "Prijatelji" su samo mali dio te povijesti.

Tu su i primjerice serije poput "Dadilje" koje su nadmašile svačija očekivanja. Sigurno niste zaboravili Fran Fine, njezin glas i frizuru.

Popis sitcoma iz 90-ih uistinu je pozamašan, ali mi smo u nastavku izdvojili njih deset. Vjerujemo da ste i sami barem uz neki od njih umirali od smijeha. Zato se pripremite, vrijeme je za nostalgiju.

Scena iz filma ''Ja u ljubav vjerujem'' Nostalgični i posebni: 10 najljepših ljubavnih filmova koji su obilježili devedesete

1. Prijatelji

Serija se počela prikazivati 1994. godine, a pitanje je postoji li uopće osoba koja nije pogledala barem jednu epizodu serije koja prati živote šestero prijatelja u New Yorku.

2. Princ s Bel Aira

Ako ničeg drugog, sigurno se sjećate naslovne pjesme serije čija se radnja odvijala na Bel Airu, a u kojoj glavnu ulogu igra Will Smith. Serija se prikazivala od 1990. do 1996. godine.

Uz koju od ovih serija ste se i sami smijali?

glasova:

3. Lud za tobom

Serija se počela prikazivati 1992. godine i snimala se idućih sedam godina. Paul Reiser i Helen Hunt bili su mladi bračni par iz New Yorka, a serija je pratila njihove svakodnevne probleme.

4. Puna kuća

Počela se prikazivati u 80-ima, ali s obzirom na to da je obilježila i velik dio 90-ih, stavili smo je na ovaj popis. Priča prati život udovca Dannyja Tannera kojem oko brige za tri kćeri pomažu šogor Jesse Katsopolis i najbolji prijatelj Joey Gladstone.

Romantični filmovi na televiziji u veljači 2021. - 5 "Zvijezda je rođena" i još osam romantičnih filmova koje ćemo gledati na televiziji u veljači

5. Seinfeld

Počela je 1989. godine, a prikazivala se do svibnja 1998. godine i s pravom ima svoje mjesto na popisu kultnih sitcoma koji su obilježili devedesete. Ova "serija ni o čemu" jedna je od najuspješnijih i najgledanijih serija svih vremena, a i danas ima cijelu vojsku obožavatelja.

6. Svi vole Raymonda

Popularni sitcom prikazivao se od 1996. do 2005. godine. Prati život Raymonda Baronea, njegove supruge i troje djece, preko puta kojih žive njegovi roditelji i (povremeno) brat.

7. Dadilja

Od 1993. do 1999. godine prikazivala se serija o dadilji Fran Fine koja je bila zadužena za brigu o djeci producenta Maxwella Sheffielda. Dadilja je bila prepoznatljiva po iritantnom smijehu i bujnoj frizuri.

8. Will i Grace

Serija je s prikazivanjem počela 1998. godine. Do 2006. godine i prestanka prikazivanja snimljeno je osam sezona. Prijatelji Will i Grace na male ekrane vratili su se ponovno 2017. godine, a posljednja epizoda prikazana je u travnju prošle godine.

9. Dharma i Greg

Dharma je bila slobodoumna instruktorica joge, a Greg uštogljeni odvjetnik. Počeli su nas nasmijavati 1997. godine, a činili su to sve do 2002. godine. Ne samo oni nego i njihovi potpuno različiti prijatelji i roditelji.

Filmovi koje bismo gledali do kraja života Pitali smo vas: 10 filmova koje biste gledale do kraja života (da morate izabrati samo jedan)

10. Sam svoj majstor

Od 1991. go 1999. godine trajalo je prikazivanje serije "Sam svoj majstor", koja prati život Tima Taylora, voditelja televizijske emisije o alatima "Tool Time" sklonog nezgodama, i njegove obitelji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju