Odjevne kombinacije na ovotjednoj subotnjoj špici jasno su pokazale da su domaće ljubiteljice mode željne sunca, lijepog vremena, prozračnih odjevnih komada i laganije obuće. S obzirom na to da su vremenski uvjeti još uvijek promjenjivi, mnoge dame još u ormare pospremile jesensku obuću poput čizmica i gležnjača, ali bilo je i onih koje su bez problema uskočile u sandale.

Galerija Kraljica Letizia u transparentnim štiklama na prvoj pričesti princeze Leonor Lijepa plavokosa dama sa zagrebačke špice u transparentnim sandalama Lijepa plavokosa dama sa zagrebačke špice u transparentnim sandalama +2 Transparentna obuća i dalje je vrlo popularna

I jedna lijepa plavokosa dama odlučila se za njih. Kombinaciju sastavljenu od bijelih hlača klasična kroja i ružičastog topa kratkih rukava ukrašenog bijelim perlama, upotpunila je natikačama s gornjištem od PVC-a.

S obzirom na dizajn i transparentno gornjište, ovakvi modeli na trenutke uistinu djeluju gotovo nevidljivo. Zahvaljujući tome stvaraju famozan efekt produživanja figure zbog kojeg obožavateljice transparentnih cipela i vole taj tip obuće.

Lijepa plavokosa dama sa zagrebačke špice u transparentnim sandalama Lijepa plavokosa dama sa zagrebačke špice u transparentnim sandalama (Foto: Josip Moler/Cropix)

Naša današnja street style zvijezda odabrala je varijantu s visokom potpeticom i dva remena, od kojih se onaj širi nalazi na ristu i osigurava stabilnost noge u pokretu.

Na samom početku popularnosti trenda transparente obuće od PVC-a, rijetki su vjerovali da će on potrajati, a kamoli postati dio mainstream mode u ovoj mjeri. Trendseterice poput Rihanne i Kim Kardashian među prvima su popularizirale ove modele.

Zara, 29,95 EUR Zara, 29,95 EUR (Foto: Zara)

Međutim, prigrlile su ih i druge poznate dame. Primjerice, poznavatelji kraljevskog dreskoda bili su šokirani kada je kraljica Letizia 2015. godine za prvu pričest svoje kćeri, princeze Leonor, odabrala transparente štikle s platformom i potpeticom od pleksiglasa. Bio je to velik odmak od modne tradicije i znak da će Letizia maksimalno gurati granice kraljevske mode.

Kraljica Letizia u transparentnim štiklama na prvoj pričesti princeze Leonor Kraljica Letizia u transparentnim štiklama na prvoj pričesti princeze Leonor (Foto: Guliver Images)

Korak po korak, plastične cipele zavladale su i ponudom komercijalnih modnih brendova te stekle široku popularnost.

Očekivano, nije nedostajalo negodovanja i kritika na njihov račun jer itekako imaju mane, i to vrlo vidljive. Najveća je kondenzacija i zamagljivanje, rezultat znojenja stopala.

S druge strane, kod otvorenih modela poput ovog sa zagrebačke špice tih problema nema, a završni dojam vizualno je vrlo efektan.

Nosite li transparentnu obuću od PVC-a?

glasova:

Transparentna obuća i dalje je vrlo popularna Transparentna obuća i dalje je vrlo popularna (Foto: Josip Moler/Cropix)

Ljepotica sa zagrebačke špice u štiklama Jimmyja Chooa Ljepotica u ljepoticama! O ovim štiklama sa zagrebačke špice sanjaju žene diljem svijeta

Mlada dama u efektnim cipelama iz zajedničke kolekcije brendova Y/Project i Melissa Mlada dama u bajkovitim cipelama s orhidejom koje su probudile zagrebačku špicu

Dama sa zagrebačke špice u kultnim Chanelovim salonkama Zgodna dama iz Zagreba u jednima od najpopularnijih salonki svih vremena

Ljepotica iz Zagreba u efektnim natikačama Ljepotica sa špice u Zarinim natikačama koje bi razigrale i najdosadniju kombinaciju

Ljepotica iz Zagreba u gležnjačama brenda United Nude Ljepotica sa špice u gležnjačama za koje treba imati dozu modne hrabrosti

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju