Spektakularni scenski kostimi koje je Baby Lasagna nosio na Dori i u Malmöu nisu jedini stilski uspjesi našeg eurovizijskog viceprvaka, oduševljavao je i elegancijom s pomakom koju je pokazao u prigodama izvan pozornice.

Galerija

Dok je za odjeću rock zvijezde Baby Lasagne bila zadužena pulska dizajnerica Valentina Pliško, skromnog i pomalo povučenog, ali uvijek originalnog Marka Purišića za formalne prigode izvan scene odijevala je njegova sugrađanka, dizajnerica Mirna Rasberger koja stoji iza modnog brenda Anima M.

Mirna i Marko Umažani su pa je pripadanje manjoj sredini u kojoj se više-manje svi znaju odredila početak njihove uspješne suradnje.

Iako dobro poznajem umjetnički dio i glazbenu scenu s ovog područja, Marka sam iskreno malo bolje upoznala tek sad kako smo počeli suradnju.

Odmah smo našli zajednički jezik, on je prepoznao onaj štih koji mu se dopada u brendu te smo krenuli tim pravcem.

Kako uvijek naglašavam slogane brenda #JustBeYou i #BeWhoYouAre, važno mi je da se i onaj tko nosi Anima M. tako i osjeća. A kada vidim njega kako divno nosi moje kreacije, onda je to samo potvrda da je zadovoljan i da sam pogodila s kombinacijom., otkrila nam je Mirna.

Dizajnerica Mirna Rasberger s Markom Purišićem Foto: Anima M.

Odjeća koju ova dizajnerica kreira prati liniju slow fashion te teži zero waste iskoristivosti materijala, a Baby Lasagna savršeno se uklopio u tu priču:

Glazba je inače jedan jako važan faktor u mom životu pa i u samom procesu kreiranja. Od odabira materijala i boja pa sve do ručno oslikanih uzoraka uz glazbene note rock scene dolazimo do nekakvih temeljnih karakteristika estetike brenda u koju sam uspjela utkati i modnu priču "Rim Tim Tagi Dim".

Jedinstvena svilena kravata s patentom

Premijerno Markovo izdanje u Anima M. kreaciji bilo je na ovogodišnjem Porinu gdje je zajedno s Martinom Kosovcem bio prezenter u kategoriji najboljeg novog izvođača, a o inspiraciji za taj outfit Mirna je kazala:

Bila je to crno-bijela košulja s ručno oslikanim detaljima uz jedinstvenu svilenu kravatu s patentom. Sivi sako s detaljima od crne eko kože i predimenzioniranom kragnom koji sam bila osmislila još u svojoj kolekciji Wild Beauty kao omaž David Bowieu uz elegantne crne hlače po mjeri od pamučnog satena s detaljima od dvije vrste eko kože.

Baby Lasagna sa zaručnicom na Porinu Foto: Cropix / Lucija Ocko

Kao najdraže izdanje koje je osmislila za Marka Mirna izdvaja kombinaciju koju je nosio u najpoznatijem nizozemskom talk showu, posebice jer ga je završila u kratkom roku, a izgledalo je svjetski.

Sako koji je Marko nosio u nizozemskom talk showu Foto: Anima M.

Plavi sako s izvezenim detaljima i čipkom, dolčevita od tamnoplave čipke s rukavima od elastičnog trapera i hlače kao poseban dio outfita u razigranoj kombinaciji materijala.

Kreirala sam posebne teksture s eko kožom u electric plavoj boji koje s izvezenim detaljima i čipkom naglašavaju Anima M. stil, ponosno je istaknula.

Baby Lasagna u švedskom veleposlanstvu Foto: Cropix / Tomislav Krišto

Ručno oslikane majice inspirirane stihovima

Osim elegantnih izdanja, Anima M stoji i iza dviju majica posebno osmišljenih i ručno oslikanih za Baby Lasagnu i cijelu Rim Tim Tagi Dim priču – majici dugih rukava i majici kratkih rukava.

Prvo je nastala majica dugih rukava THERE'S NO GOING BACK, Zamišljena kao sweatshirt majica koja ima detalje od zelene čipke, otkrila je Mirna.

Majica dugih rukava Foto: Anima M.

Istaknula je da inače rijetko oslikava tamne materijale, ali Marko je izrazio tu želju pa je morala krenuti u tom smjeru.

Za MEOW majicu htjela sam oslikati nešto jednostavno i upečatljivo kao što je natpis s njegovim imenom onako u mom stilu i uklopiti čipku.

Čipka je zapravo bila glavna misao vodilja kroz gotovo sve kreacije koje je Mirna radila za Marka: Inspiracija su bile njegove majice s mačkama. Tako sam na oslikani dio šivala oblik mačke od prave čipke, a na leđima natpis MEOW od iste te čipke.

Zajednički nazivnik svemu nezaobilazna su čipka i tabletići. 

Htjela sam je ukomponirati u svaki unikat, da podsjeća na tabletiće koji čine ostavštinu naših baka i našu kulturnu baštinu. Prvenstveno moje bake koja je jako puno plela i heklala te sam puno toga njenog već iskoristila ranije u svojim projektima.

Dizajnerica Mirna Rasberger s Markom Purišićem u majici kratkih rukava Foto: Anima M.

Od "dedina" sakoa do najdražih tenisica: Sve modne kombinacije Baby Lasagne u Malmöu

Baby Lasagna: Heklani hoodie izrađen od tabletića za događanje uoči polufinala