Spektakularni scenski kostimi koje je Baby Lasagna nosio na Dori i u Malmöu nisu jedini stilski uspjesi našeg eurovizijskog viceprvaka, oduševljavao je i elegancijom s pomakom koju je pokazao u prigodama izvan pozornice.

Galerija Baby Lasagna i zaručnica Elizabeta Ružić na Porinu Dizajnerica Mirna Rasberger s Markom Purišićem Dizajnerica Mirna Rasberger s Markom Purišićem u majici kratkih rukava +8 Baby Lasagna u švedskom veleposlanstvu

Dok je za odjeću rock zvijezde Baby Lasagne bila zadužena pulska dizajnerica Valentina Pliško, skromnog i pomalo povučenog, ali uvijek originalnog Marka Purišića za formalne prigode izvan scene odijevala je njegova sugrađanka, dizajnerica Mirna Rasberger koja stoji iza modnog brenda Anima M.

Mirna i Marko Umažani su pa je pripadanje manjoj sredini u kojoj se više-manje svi znaju odredila početak njihove uspješne suradnje.

Iako dobro poznajem umjetnički dio i glazbenu scenu s ovog područja, Marka sam iskreno malo bolje upoznala tek sad kako smo počeli suradnju.

Odmah smo našli zajednički jezik, on je prepoznao onaj štih koji mu se dopada u brendu te smo krenuli tim pravcem.

Kako uvijek naglašavam slogane brenda #JustBeYou i #BeWhoYouAre, važno mi je da se i onaj tko nosi Anima M. tako i osjeća. A kada vidim njega kako divno nosi moje kreacije, onda je to samo potvrda da je zadovoljan i da sam pogodila s kombinacijom., otkrila nam je Mirna.

Dizajnerica Mirna Rasberger s Markom Purišićem Dizajnerica Mirna Rasberger s Markom Purišićem (Foto: Anima M.)

Odjeća koju ova dizajnerica kreira prati liniju slow fashion te teži zero waste iskoristivosti materijala, a Baby Lasagna savršeno se uklopio u tu priču:

Glazba je inače jedan jako važan faktor u mom životu pa i u samom procesu kreiranja. Od odabira materijala i boja pa sve do ručno oslikanih uzoraka uz glazbene note rock scene dolazimo do nekakvih temeljnih karakteristika estetike brenda u koju sam uspjela utkati i modnu priču "Rim Tim Tagi Dim".

Jedinstvena svilena kravata s patentom

Premijerno Markovo izdanje u Anima M. kreaciji bilo je na ovogodišnjem Porinu gdje je zajedno s Martinom Kosovcem bio prezenter u kategoriji najboljeg novog izvođača, a o inspiraciji za taj outfit Mirna je kazala:

Bila je to crno-bijela košulja s ručno oslikanim detaljima uz jedinstvenu svilenu kravatu s patentom. Sivi sako s detaljima od crne eko kože i predimenzioniranom kragnom koji sam bila osmislila još u svojoj kolekciji Wild Beauty kao omaž David Bowieu uz elegantne crne hlače po mjeri od pamučnog satena s detaljima od dvije vrste eko kože.

Baby Lasagna sa zaručnicom na Porinu Baby Lasagna sa zaručnicom na Porinu (Foto: Cropix / Lucija Ocko)

Kao najdraže izdanje koje je osmislila za Marka Mirna izdvaja kombinaciju koju je nosio u najpoznatijem nizozemskom talk showu, posebice jer ga je završila u kratkom roku, a izgledalo je svjetski.

Sako koji je Marko nosio u nizozemskom talk showu Sako koji je Marko nosio u nizozemskom talk showu (Foto: Anima M.)

Plavi sako s izvezenim detaljima i čipkom, dolčevita od tamnoplave čipke s rukavima od elastičnog trapera i hlače kao poseban dio outfita u razigranoj kombinaciji materijala.

Kreirala sam posebne teksture s eko kožom u electric plavoj boji koje s izvezenim detaljima i čipkom naglašavaju Anima M. stil, ponosno je istaknula.

Još je jedna Markova kombinacija Mirninih ruku djelo, a riječ je o onoj koju je nosio za susret sa švedskom veleposlanicom u Zagrebu, bila je to košulja retro uzorka s detaljima od čipke i crne hlače s detaljima od eko kože.

Baby Lasagna u švedskom veleposlanstvu Baby Lasagna u švedskom veleposlanstvu (Foto: Cropix / Tomislav Krišto)

Ručno oslikane majice inspirirane stihovima

Osim elegantnih izdanja, Anima M stoji i iza dviju majica posebno osmišljenih i ručno oslikanih za Baby Lasagnu i cijelu Rim Tim Tagi Dim priču – majici dugih rukava i majici kratkih rukava.

Prvo je nastala majica dugih rukava THERE'S NO GOING BACK, Zamišljena kao sweatshirt majica koja ima detalje od zelene čipke, otkrila je Mirna.

Majica dugih rukava Majica dugih rukava "THERE'S NO GOING BACK" (Foto: Anima M.)

Istaknula je da inače rijetko oslikava tamne materijale, ali Marko je izrazio tu želju pa je morala krenuti u tom smjeru.

Za MEOW majicu htjela sam oslikati nešto jednostavno i upečatljivo kao što je natpis s njegovim imenom onako u mom stilu i uklopiti čipku.

Čipka je zapravo bila glavna misao vodilja kroz gotovo sve kreacije koje je Mirna radila za Marka: Inspiracija su bile njegove majice s mačkama. Tako sam na oslikani dio šivala oblik mačke od prave čipke, a na leđima natpis MEOW od iste te čipke.

Zajednički nazivnik svemu nezaobilazna su čipka i tabletići. 

Htjela sam je ukomponirati u svaki unikat, da podsjeća na tabletiće koji čine ostavštinu naših baka i našu kulturnu baštinu. Prvenstveno moje bake koja je jako puno plela i heklala te sam puno toga njenog već iskoristila ranije u svojim projektima.

Dizajnerica Mirna Rasberger s Markom Purišićem u majici kratkih rukava Dizajnerica Mirna Rasberger s Markom Purišićem u majici kratkih rukava "MEOW" (Foto: Anima M.)

Od "dedina" sakoa do najdražih tenisica: Sve modne kombinacije Baby Lasagne u Malmöu Modni stil Baby Lasagne u Malmö Modni stil Baby Lasagne u Malmö Baby Lasagna na prijemu kod dogradonačelnika Malmö Roka Kursara +10 Modne kombinacije Baby Lasagne u Malmöu

Baby Lasagna: Heklani hoodie izrađen od tabletića za događanje uoči polufinala Baby Lasagna na tirkiznom tepihu Eurosonga u kreaciji dizajnerice Antonije Bucić - 8 Baby Lasagna na tirkiznom tepihu Eurosonga u kreaciji dizajnerice Antonije Bucić - 6 Baby Lasagna na tirkiznom tepihu Eurosonga u kreaciji dizajnerice Antonije Bucić - 7 +6 Baby Lasagna na tirkiznom tepihu Eurosonga u kreaciji dizajnerice Antonije Bucić - 3

 

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju