Ako volite jabuke i izradu ukusnih kolača koji ne oduzimaju puno vremena, onda je brzi kolač od jabuka Nataše Pralice idealan za vas.

Osim što je brza, izrada ovog kolača toliko je jednostavna da čak ni mikser ne trebate paliti. Evo i recepta.

Sastojci za brzi kolač od jabuka:

TIJESTO:

  • 200 grama brašna
  • 180 grama šećera
  • 200 grama griza
  • 1 prašak za pecivo

NADJEV:

  • 1 kg naribanih jabuka
  • 2 vanilin šećera
  • 1 žličica cimeta


PRELJEV:

  • 100 ml ulja
  • 250 ml mlijeka
  • 1 jaje


DEKORACIJA:

  • 3 šlaga iz vrećice
  • mlijeko
  • cimet za posipanje

PRIPREMA:

  1. Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom i dodajte u posudu. Nastavite dodavati šećer i griz te sve zajedno sjedinite pjenjačom ili kuhačom.
  2. Posebno pomiješajte jabuke s vanilin šećerom i cimetom.
  3. Za preljev pjenjačom pomiješajte ulje, mlijeko i jaje.
  4. Kalup za pečenje dimenzija 21 x 36 cm pouljite i pobrašnite.
  5. U kalup žlicom rasporedite trećinu suhih sastojaka.
  6. Nastavite raspoređivati trećinu naribanih jabuka.
  7. Polovicu preostalih suhih sastojaka rasporedite po jabukama.
  8. Polovicu preostalih naribanih jabuka rasporedite u kalupu za pečenje.
  9. Ostatak suhih sastojaka rasporedite žlicom.
  10. Preostale jabuke rasporedite preko suhih sastojaka.
  11. Površinu prelijte s pripremljenim preljevom.
  12. Kolač stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 1 sat.
  13. Kada se kolač ohladi, premažite ga šlagom koji ste pripremili po uputama s vrećice. Na kraju ga možete posuti cimetom.

Recept za ovaj, ali i brojne druge recepte potražite na blogu Natašine slastice.

Inspirirajte se ostalim receptima s jabukama:

Brzo nestaje s tanjura: Recept za sočnu jesensku roladu Recept je hit: Za brzi kolač od jabuka s jednim jajetom ne treba vam ni pećnica Štrudla od jabuka: Najlakši recept za kolač koji miriše na djetinjstvo Recept za skroman i tako fin kolač s jabukama čiji miris podsjeća na bakinu kuhinju Mljac! Recept za najsočnije fritule koje ćete ikad probati Jedna i jedina, pita od jabuka: Recept za desert koji možete "prošvercati" i za vrijeme dijete