Gabrijela Vidaković živi sa suprugom u stanu u Sisku, a prošle godine odlučili su se na renovaciju svoje kupaonice veličine 14 kvadrata. Uredili su je u kombinaciji terrazzo pločica i drveta uz crne detalje te dobili savršeno elegantnu i prekrasnu kupaonicu koja sada izgleda kao mala wellness oaza.

Galerija

Nekada je tih 14 kvadrata, kolika je sada veličina Gabrijeline kupaonice, bilo odvojeno, odnosno toalet je zidom bio odvojen od ostatka kupaonice te se moglo zasebno ući u WC i u ostatak kupaonice. Gabrijela i njezin suprug odlučili su se za rušenje pola zida te su sve spojili u jedan prostor, ali su željeli ostaviti dio zida kraj WC školjke, čisto da školjka vizualno izgleda "sakriveno".

Stil i način uređenja osmišljavali su u toku radova, no za pločice su od samog starta bili sigurni kakve će staviti. Gabrijelin muž u trgovini je vidio terrazzo pločice, a ona je oduvijek zamišljala drveni uzorak pločica u kupaonici i tako su uklopili svoje ideje i želje u jednu kombinaciju.

Gabrijela Vidaković iz Siska uredila je svoju kupaonicu u kombinaciji terrazzo pločica i drveta - 3 Foto: Privatne fotografije

Ostatak uređenja smišljali smo 'u hodu', ali smo znali da bismo željeli crne elemente i detalje. Ideje za uređenje sami smo smišljali i zamišljali, nije nam bila potrebna inspiracija interneta i ostalih medija, kaže Gabrijela Vidaković iz Siska. Vrlo dekorativan i efektan terrazzo pokazao se kao savršeno rješenje za njihovu kupaonicu. Stavili su ga na dio zidova i prostor kod umivaonik, uz drvo koje je prostoru dalo posebnu toplinu i profinjenost. Crni detalji poput slavine, tuša i ormarića ispod umivaonika divno su se uklopili u uređenje.

Gabrijela Vidaković iz Siska uredila je svoju kupaonicu u kombinaciji terrazzo pločica i drveta - 1 Foto: Privatne fotografije

Kod terrazza nam se najviše sviđa 'ukusno' šarenilo, odnosno uzorak, i sviđa nam se materijal koji je gladak i odličan za održavanje. Također veličina pločica 60x120 je odlična jer je fuga između minimalna. Cijelo vrijeme zamišljali smo crne detalje, bez obzira koja bi naposljetku bila boja pločica i bez obzira što se svi žale na održavanje crnih elemenata, čak smo bili i hrabri odlučiti se za crni radijator, opisuje Gabrijela.

Iva iz Zadra: "Keramičar me pitao želim li taj 'cirkus' u kući, a poslije je terrazzo pločice želio i u svojoj kuhinji"

Terrazzo pločice u kupaonici: 12 ideja za uređenje koje će tako dobro podići prostor

Ugodnom i opuštajućem spa ugođaju u njihovoj kupaonskoj oazi doprinose i walk-in tuš te ogledalo "uokvireno" led svjetlom.

Često ugasimo sva svjetla u kupaonici i ostavimo samo to oko ogledala kako bi naša kupaonica bila naša wellness oaza i kako bismo se potpuno opustili u njoj, dodaje. Svatko tko vidi Gabrijelinu preuređenu kupaonicu oduševi se, pa i kod fotografija kupaonice koje je objavila na društvenim mrežama čita samo pozitivne komentare uz gomilu lajkova.

Ali nekako je to sve nebitno. Najvažnije je da muž i ja uživamo u njoj, zadovoljno će Gabrijela Vidaković iz Siska.

Gabrijela Vidaković iz Siska uredila je svoju kupaonicu u kombinaciji terrazzo pločica i drveta - 4 Foto: Privatne fotografije