Postoje mnoga modna pravila kojima se ženama pokušava nametnuti koje bi odjevne komade i kako trebale kombinirati - crna i mornarsko plava boja ne idu zajedno, torbica i cipele moraju biti usklađeni, zlato i srebro ne smije se miješati, visoka potpetica obavezna je za svečana događanja, naša veličina treba diktirati odjeću koju ćemo nositi, zabranjeno je kombinirati različite uzorke...

Galerija

No, srećom, postoje žene koje dobro znaju da su pravila tu da se krše i zahvaljujući čijem kršenju pravila redovito imamo priliku uživati u sjajnim modnim kombinacijama u kojima se spaja "nespojivo".

Istina je, naravno, da postoje vremena i prigode u kojima ćemo se ipak pridržavati nekih standarda, ali mjesto koje to definitivno nije je - ulica.

Plavokosa dama iz centra Zagreba u hulahopkama koje će zasjeniti i najopasniju minicu

Dama iz Zagreba u Zarinim čizmicama koje i dalje vladaju špicom  

Danas su naši ormari mjesta koja nas ograničavaju manje nego ikad prije, a zahvaljujući toj činjenici ulična moda je izvor inspiracije i mjesto na kojem se tako dobro krše već spomenuta pravila.

Dokaz da su pravila tu da se krše je i Zagrepčanka Iva Babić koja je centrom Zagreba prošetala u nekad nezamislivoj kombinaciji. Spajanjem ležernih i elegantnih komada potvrdila je još jednom da je moda igra u kojoj, zahvaljujućim odvažnima, imamo priliku uživati u odjevnim kombinacijama kakve bismo rado češće viđali na ulicama.

Modna kombinacija Ive Babić - 3 Foto: Slaven Janđel

Lijepa Iva pokazala je koliko sjajno može izgledati kombinacija sportske majice, jeans suknje do koljena, s prorezom s prednje strane, i elegantnih gležnjača na visoku, tanku potpeticu. Ovu nekad nezamislivu kombinaciju Iva je začinila kožnatom torbicom s platnenim remenom koja se nosi oko struka i dugom crnom jaknom opuštenog kroja sa sjajnim detaljima.

Modna kombinacija Ive Babić - 4 Foto: Slaven Janđel

Prije nego u svojoj glavi pomislite kako je pravila ipak bolje ne kršiti, sjetite se da je na kraju dana najbitnije da se svatko u svojoj koži dobro osjeća. Moda je subjektivna, moda je zabavna i moda je stvorena za uživanje. Zato, barem u ovom slučaju, ne shvaćajte stvari preozbiljno i uživajte u igri - kao što to čini i Iva, čije kombinacije možete pratiti na njezinom Instagram profilu.

Modna kombinacija Ive Babić - 1 Foto: Slaven Janđel