Trikova koji će pomoći našem cvijeću da cvjeta lijepo, bujno i zdravo nikada nije previše, a posebno su korisni kada je riječ o prirodnim rješenjima, i to s namirnicama koje svi imamo kod kuće.

Galerija

Ruže su kraljice vrta koje nemaju konkurenciju – oduševljavaju i mirisom i raskošnim bojama i izgledom, a svaki savjet koji će omogućiti da cvjetaju još ljepše itekako je dobrodošao.

Grm predivnih ruža pristajat će svakom vrtu, a jedna svakodnevna namirnica, tj. njezin dio koji inače bacamo, mogao bi vaše ruže potaknuti na još bolju i ljepšu cvatnju.

Riječ je o kori mnogima omiljenog voća – banane. Da je voda u kojoj se namakala kora banane dobra za orhideje, to već znamo, ali otpatci ovog voća mogu itekako pospješiti i rast i cvjetanje i drugog cvijeća, a među njima su i ruže.

Ruže Foto: Living4media

Naime, banane su bogate kalijem koji jača otpornost ruža i daje sjajnije lišće, a ujedno sprječava pojavu smeđih listova i uvelih grana. Tu su još i kalcij, željezo, bakar i mangan, a od njih će ruže još ljepše procvjetati.

Kako dodati koru banane ružama?

Stavljanje kore banane na tlo u blizini korijena biljke ruže je najjednostavniji način za povećanje razine kalija, a koru je bitno usitniti jer se tako smanjuje vrijeme potrebno da se kora razgradi, omogućujući pritom kaliju da prije stigne do vaših biljaka.

Ruže Foto: Living4media

Nakon što stavite komade kore oko korijena ruža, dobro ih zalijte, što će potaknuti da se kora razgradi u tlo i još brže dati rezultate. Ovaj će trik pomoći i mini ružama

Ako pak sadite potpuno novi grm ruže u lonac ili gredicu. Preporučuje se staviti nasjeckanu koru u zemlju prije sadnje biljke, posaditi biljku te ostatak kore pomiješati s kompostom i zemljom oko nove biljke.

Nakon što vaše ruže lijepo procvatu te složite buket za vazu, obavezno pogledajte koji će trikovi vašem cvijeću produžiti život u vazi, a za sve druge probleme s kraljicom cvijeća, pročitajte i šest rješenja koja će otkloniti najčešće probleme s ružama.

Ruže Foto: Living4media

10 sorti ruža koje će vaš dom i vrt pretvoriti u pravo mirisno carstvo

Ružičnjak kao iz bajke: Četiri savjeta kako na balkonu stvoriti carstvo ruža