Torta od sladoleda i keksa ljetni je desert koji ćete obožavati. Osim što vam je, uz sladoled i kekse, za njega potreban još samo jedan sastojak, ovaj slasni hladni desert radi se bez upotrebe pećnice. Gotov je za 15 minuta, a sve što u njegovoj pripremi uzima vremena je hlađenje u zamrzivaču.

Ledena torta vrlo je prilagodljiva pa za nju možete koristiti sladoled od čokolade, jagode ili bilo koji drugi vama najdraži okus.

Sastojci za tortu od sladoleda i keksa: 

  • 25 dag prhkih keksa
  • 3 žlice rastopljenog maslaca
  • 1.5 litra blago rastopljenog sladoleda (okus po želji)
  • 20 dag bobičastog voća po izboru

Torta od sladoleda i keksa - priprema:

  1. U procesor hrane stavite 10 keksa i obradite ih do finih mrvica. Dodajte maslac i miješajte u procesoru dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Kekse možete smrviti i valjkom.
  2. Mješavinu keksa i maslaca izlijte u posudu za pečenje promjera oko 22 centimetra s dnom koje se može maknuti. Dnom mjerne posude ili čaše čvrsto pritisnite koru na dno posude. Na koru posložite osam cijelih keksa.
  3. Na kekse izlijte sladoled i gumenom špatulom nježno ga rasporedite po cijeloj površini. Potom po sladoledu rasporedite voće. Tortu ostavite u zamrzivaču najmanje 8 sati, odnosno dok ne postane čvrsta.
  4. Kako biste tortu sigurno izvadili iz lima, po vanjskom rubu lima prođite krpom ili spužvom namočenom toplom vodom. Podignite dno lima zajedno s tortom, stavite je na tanjur za serviranje te narežite na komade.

Inspirirajte se ostalim osvježavajućimn desertima:

Tri okusa za sve ukuse: Napravite najkremastiji sladoled bez aparata i gnjavaže Čudo koliko je dobar! Domaći sladoled od pistacije i maline za koji vam ne treba aparat Tako kremast i fin: Recept za kolač od bijele čokolade koji mogu napraviti i amateri Gotovo za tren: Napravite sladoled od džin-tonika u šest različitih aroma Bez paljenja pećnice: Recept za bijeli kolač koji i sladoled baca u drugi plan

Dobar tek!