Kako je objasnila sama Nataša, radi se o kolaču koji podsjeća na sladoled što ga čini kao stvorenim za ovaj period godine, a priprema je toliko jednostavna da se na posao mogu baciti i početnici u svijetu slastica.
Evo i recepta:
SASTOJCI
Krema
- 1 l mlijeka
- 3 pudinga od vanilije
- 6 žlica šećera
- 100 g bijele čokolade
- 150 ml vrhnja za šlag
- 200 g margarina ili maslaca
Dekoracija
- 150 g bijele čokolade
- 70 ml vrhnja za šlag
- 80 g margarina ili maslaca
Ostalo
- 200 g keksa piškote
- 300 ml mlijeka
- 1 žlica arome vanilije
Priprema
- U lonac dodajte mlijeko, puding i šećer, sastojke pomiješajte, te stavite kuhati.
- Kuhanoj kremi dodajte bijelu čokoladu, miješajte dok se sasvim ne istopi.
- Kremu prebacite u zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
- Ohlađenu kremu izmiksajte.
- Dodajte narezani margarin ili maslac sobne temperature i sve dobro sjedinite.
- U drugu zdjelu dodajte vrhnje za šlag te ga izradite.
- Šlag dodajte kremi i sve sjedinite.
- Za umakanje keksa pomiješajte mlijeko i aromu vanilije.
- Svaku piškotu umočite u pripremljeno mlijeko i slažite ih u kalup dimenzija 22 x 28 cm.
- Pripremljenu kremu rasporedite preko piškota.
- Kolač možete staviti u frižider dok pripremite dekoraciju.
- Za dekoraciju pomiješajte bijelu čokoladu nasjeckanu ili u kapljicama, vrhnje za šlag i narezani margarin ili maslac.
- Sastojke istopite u mikrovalnoj ili na pari.
- Dekoraciju ostavite da se ohladi, zatim ju prelijte preko kreme.
- Kolač stavite u frižider da prenoći i tako se stegne.
Ako volite slastice koje se brzo i jednostavno pripremaju inspirirajte se i ovim receptima:
Kako Nataša priprema kolač od bijele čokolade pogledajte u njezinu videu na YouTubeu i u nastavku teksta, a ovaj i druge recepte potražite na blogu Natašine slastice.