Patka je masnija od purice ili piletine, ima vrlo karakterističnu aromu, a sjajno se sljubljuje s citrusnim voćem poput naranči. Prepolovljenu organsku naranču možete staviti u pticu tijekom pečenja kako biste mesu podarili dodatnu aromu i sočnost.
Narančin sok možete iscijediti i za premazivanje mesa, pomiješati ga s medom i/ili melasom te začinima po želji te ovom smjesom premazati pticu prije i tijekom pečenja.
Mi vam donosimo najjednostavniji recept za pečenu patku iz pećnice. Za patku od 2 kilograma bit će vam potrebno dva sata termičke obrade na temperaturi od 180 Celzijevih stupnjeva. Imate li veću ili manju pticu, prilagodite vrijeme pečenja mesa.
Ako umjesto patke pečete piletinu, pročitajte savjete pomoću kojih će pile ispasti savršeno.
Ako niste ljubitelji patke, na dan Svih svetih možete isprobati i ove recepte:
Ako tražite ideje za desert nakon svečanog ručka, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.
Dobar tek!