Kad temperature u termometru padnu, u potrazi smo za ukusnim jelima koja će nas zasititi i zagrijati. Topla variva tada se nameću kao najbolje rješenje.
Ako želite u pola sata napraviti ukusan ručak, isprobajte recept za ovo povrtno varivo od kelja, krumpira i graha.
Upotrijebite kuhani grah i nasjeckanu rajčicu iz konzerve i tako skratite vrijeme pripreme. Slasnost jela postignite uz upotrebu ukusnog povrtnog temeljca i mediteranskih začina.
Sastojci:
- 1 l povrtnog temeljca
- 800 ml rajčica iz konzerve
- 500 g nasjeckanog kelja
- 240 g kuhanog graha
- 2 krumpira
- 2 mrkve
- 2 stapke celera
- 2-3 češnja češnjaka
- 1 manji luk
- 1 čajna žličica češnjaka u prahu
- 1 čajna žličica sušenog origana
- 1 čajna žličica sušenog timijana
- 1 čajna žličica sušenog bosiljka
- ½ čajne žličice šećera
- sol i papar po želji
- peršin za posluživanje
- ulje za pirjanje
Priprema:
- U velikom loncu zagrijte nešto ulja pa na njemu prepirjajte nasjeckani luk, mrkvu i celer. Pirjajte povrće oko osam do 10 minuta dok ne omekšaju.
- Dodajte češnjak nasjeckan na manje komade i pirjajte sve zajedno oko jedne minute.
- Podlijte povrće povrtnim temeljcem i rajčicama.
- Dodajte očišćeni krumpir narezan na manje kocke, kelj narezan na trakice i kuhani grah.
- Začinite sve zajedno soli, paprom, češnjakom u prahu, bosiljkom, timijanom i origanom. Dodajte i malo šećera.
- Poklopite lonac i kuhajte sve zajedno na umjerenoj temperaturi 15-ak minuta dok se krumpir ne skuha do kraja.
- Poslužite varivo sa svježim peršinom po želji i kriškom kruha.
Isprobajte i recepte za ova ukusna variva:
Dobar tek!