Kad temperature u termometru padnu, u potrazi smo za ukusnim jelima koja će nas zasititi i zagrijati. Topla variva tada se nameću kao najbolje rješenje.

Ako želite u pola sata napraviti ukusan ručak, isprobajte recept za ovo povrtno varivo od kelja, krumpira i graha.

Upotrijebite kuhani grah i nasjeckanu rajčicu iz konzerve i tako skratite vrijeme pripreme. Slasnost jela postignite uz upotrebu ukusnog povrtnog temeljca i mediteranskih začina.

Sastojci:

  • 1 l povrtnog temeljca
  • 800 ml rajčica iz konzerve
  • 500 g nasjeckanog kelja
  • 240 g kuhanog graha
  • 2 krumpira
  • 2 mrkve
  • 2 stapke celera
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 1 manji luk
  • 1 čajna žličica češnjaka u prahu
  • 1 čajna žličica sušenog origana
  • 1 čajna žličica sušenog timijana
  • 1 čajna žličica sušenog bosiljka
  • ½ čajne žličice šećera
  • sol i papar po želji
  • peršin za posluživanje
  • ulje za pirjanje

Priprema:

  1. U velikom loncu zagrijte nešto ulja pa na njemu prepirjajte nasjeckani luk, mrkvu i celer. Pirjajte povrće oko osam do 10 minuta dok ne omekšaju.
  2. Dodajte češnjak nasjeckan na manje komade i pirjajte sve zajedno oko jedne minute.
  3. Podlijte povrće povrtnim temeljcem i rajčicama.
  4. Dodajte očišćeni krumpir narezan na manje kocke, kelj narezan na trakice i kuhani grah.
  5. Začinite sve zajedno soli, paprom, češnjakom u prahu, bosiljkom, timijanom i origanom. Dodajte i malo šećera.
  6. Poklopite lonac i kuhajte sve zajedno na umjerenoj temperaturi 15-ak minuta dok se krumpir ne skuha do kraja.
  7. Poslužite varivo sa svježim peršinom po želji i kriškom kruha.


Isprobajte i recepte za ova ukusna variva:

Recept za brzo i jednostavno varivo s lećom koje će okrijepiti dušu i tijelo

Ručak za 20 minuta: Recept za prefino varivo od cvjetače i naribanog sira

Recept za fino varivo koje ćete skuhati u pola sata

Dobar tek!