Još je jedan plus bogatih variva inspiriranih bakinim kuharicama njihova pristupačnost u cijeni, posebno u vrijeme inflacije, kad su cijene namirnica izrazito skupe.
Kako bismo pronašli recept za krepko varivo, uputili smo se na profil Mirjane Marčinko Šmit, iskusne blogerice koja ima talent od starih i provjerenih recepata napraviti nove ukusne varijacije.
U nastavku pročitajte recept za bogato varivo od leće s dodatkom mesa koje diže iz mrtvih. Sve što trebate učiniti jest pomiješati nekoliko osnovnih i jeftinih sastojaka i čekati da se spoje u loncu.
Varivo od leće – sastojci:
- 200 g crvene leće
- 50 g heljde
- 50 g slanine
- 1 žlica svinjske masti ili maslaca
- 2 mrkve
- 2 korijena peršina
- 1/3 glavice celera
- 1 glavica crvenog luka
- 2 režnja češnjaka
- 2 para kobasica
- 2-3 rajčice
- sol
- papar
- mješavina začinskog bilja
- majčina dušica
Varivo od leće – priprema:
- Sitno narezani luk pržiti na masnoći te dodati sitno narezanu slaninu.
- Umiješati povrće narezano na kockice i pržiti.
- Preliti vodom i kuhati oko 10 minuta.
- Dodati opranu crvenu leću i heljdu, pokriti vodom i začiniti.
- Varivu dodati narezane kobasice i rajčicu.
- Kuhati 25 - 30 minuta.
Ovaj ukusni i zdravi recept smo pronašli na profilu Od slatkoga slađe na Instagramu, a u nastavku potražite još zimskih recepata koje biste mogli uvrstiti na listu svojih ručkova:
Dobar tek!