Sočan biskvit i kiselkasto voće savršen su par, a recept za jedan takav kolač donosimo u nastavku. Priprema je jednostavna i brza, mjera je jedna šalica, a za ovaj ukusni kolač neće vam trebati ni vaga, ni mikser, a ni jaja.

 

Biskvitni kolač s voćem – sastojci:

Mjera je šalica od 250 ml.

  • 1 šalica griza
  • 1 šalica šećera
  • 1 šalica mlijeka
  • 1 šalica brašna
  • pola šalice ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 g bobičastog voća
  • 1 jabuka
  • 2 šljive (po želji)

Biskvitni kolač s voćem – priprema:

  1. U zdjelu staviti griz, šećer i mlijeko. Sve dobro promiješati i ostaviti sa strane oko pola sata.
  2. Za to vrijeme pripremiti voće. Ako koristite jabuke i šljive, narežite ih na kockice, a jabuke poprskajte limunovim sokom. Bobičasto voće možete koristiti i zamrznuto.
  3. Pleh obložiti papirom za pečenje.
  4. Nakon pola sata u smjesu dodati brašno i prašak za pecivo, sve dobro promiješati pa dodati i ulje. Smjesu sipati u pleh pa dodati voće.
  5. Peći 35 do 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
  6. Ohladiti pa posuti šećerom u prahu.

Biskvitni kolač s voćem Foto: Instagram@mariannine_carolije

Savjet: Za pripremu ovog recepta možete koristiti bilo koje voće. 

Recept za jednostavni, a tako ukusni kolač s nama je podijelila food-blogerica Marijana, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku:

Jednostavni kolač s jabukama toliko je mekan da se topi u ustima Bez jaja i mlijeka: Recept za posni kolač s višnjama Brzi kolač s marelicama: Recept "na čaše" s kojim ne možete pogriješiti Recept za zebra kolač: Biskvitni desert sa zgodnim šarama za koji ne treba mikser Recept za sočne kocke s jogurtom u koje ne ide ni zrno šećera Divota za vidjeti i jesti: Recept za kolač od bijele čokolade i maka

Dobar tek!