Biskvitni kolač s voćem – sastojci:
Mjera je šalica od 250 ml.
- 1 šalica griza
- 1 šalica šećera
- 1 šalica mlijeka
- 1 šalica brašna
- pola šalice ulja
- 1 prašak za pecivo
- 200 g bobičastog voća
- 1 jabuka
- 2 šljive (po želji)
Biskvitni kolač s voćem – priprema:
- U zdjelu staviti griz, šećer i mlijeko. Sve dobro promiješati i ostaviti sa strane oko pola sata.
- Za to vrijeme pripremiti voće. Ako koristite jabuke i šljive, narežite ih na kockice, a jabuke poprskajte limunovim sokom. Bobičasto voće možete koristiti i zamrznuto.
- Pleh obložiti papirom za pečenje.
- Nakon pola sata u smjesu dodati brašno i prašak za pecivo, sve dobro promiješati pa dodati i ulje. Smjesu sipati u pleh pa dodati voće.
- Peći 35 do 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
- Ohladiti pa posuti šećerom u prahu.
Sočni kolač s voćem blogerice Marijane topi se u ustima i brzo je gotov (Foto: Instagram@mariannine_carolije)
Savjet: Za pripremu ovog recepta možete koristiti bilo koje voće.
Recept za jednostavni, a tako ukusni kolač s nama je podijelila food-blogerica Marijana, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku:
Dobar tek!