Naše bake imale su vrijedne bilježnice s receptima koje su ponavljale svakog Božića. Šape, breskvice, medenjaci, linzeri, djedov brk, rolada s čokoladicama Bananko – popis tradicionalnih božićnih kolača podugačak je i nikad nam neće dosaditi.
Ipak, ovih smo blagdana htjeli isprobati nešto drugačije, kreativno i neobično, a istovremeno ukusno i oku ugodno. U toj nam je namjeri pomogla blogerica Bojana Dimitrijević i s nama podijelila svoj ekstrakreativni recept za čokoladne božićne češere.
Ako bih morala izdvojiti koji mi je najdraži desert koji sam napravila, izdvojila bih božićne češere. Volim dekoriranje, odnosno mogućnost da svakom recept dam svoj osobni pečat. Najviše me raduje kad ljudi prepoznaju moj trud, rekla nam je blogerica Bojana.
Čoko češeri – sastojci:
- 150 g mljevenih badema
- 150 g mljevenih lješnjaka (po želji bademe i lješnjake možete zamijeniti keksima)
- 100 g otopljene mliječne čokolade
- 1 velika žlica čokoladnog namaza
- 1 velika žlica krem sira
- 1 žlica listića badema
- 200 g žitarica za doručak čoko čips
Čoko češeri – priprema:
- Sve sastojke pomiješati rukama.
- Ostaviti smjesu 15 minuta kako bi se stisnula pa je podijeliti na 12 kuglica. Svaku kuglicu oblikovati u oblik češera.
- Čoko čips redati u krug, odozdo prema vrhu. Ostaviti oko pola sata da se stisnu i uhvate, a na kraju posuti šećerom u prahu za pravi zimski dojam.
- Poslužiti odmah uz kavu.
Čoko češere pronašli smo na profilu njegova_zena_za_sva_vremena, a u nastavku pronađite još ukusnih recepata koji će zamirisati kuću ovih blagdana.
Dobar tek!