Iako ih svi volimo jesti, kuhanje krumpira i priprema krumpirovog tijesta za knedle mnogima zadaje muke. Zato će brzi recept za koji vam ne trebaju ni krumpir ni jaja riješiti vaš problem i skratiti vrijeme pripreme.

 

Sastojci (za 4 osobe):

  • 2 šalice vode
  • 2 šalice glatkog brašna
  • svježe šljive (ili po želji tvrđi pekmez)
  • malo soli
  • 1 velika žlica maslaca
  • dodatno brašno za miješenje

Priprema:

  1. Zakuhajte posoljenu vodu te u nju dodajte brašno. Miješajte dok se brašno i voda povežu u glatku smjesu. Miješajte brzo i žustro s čvrstom kuhačom ili pjenjačom kako biste razradili potnecijalne grudice. Maknite s vatre, dodajte maslac i opet dobro promiješajte pa pustite da se malo ohladi, tek toliko da ga možet normalno obrađivati rukama.
  2. Na radnu površinu posipajte malo brašna te na to stavite dobivenu smjesu iz lonca. Mijesite kratko dok ne dobijete lijepo glatko tijesto. Rukama ga izdužite, oblikujte u deblji valjak i narežite na onoliko komada koliko knedli želite.
  3. U svaki komad tijesta utisnite šljivu (ili žlicu pekmeza) te dlanovima oblikujte knedle.
  4. Dublju zdjelu do polovice napunite vodom, malo posolite i zakuhajte na srednje jakoj vatri. Kada voda zakuha, ubacite unutra knedle i kuhajte još nekoliko minuta nakon što isplivaju na površinu.
  5. Poslužite ih s dodatkom po želji - prelivene prezlima, šećerom i vrhnjem, cimetom, makom...

SAVJET: Prije pripreme odaberite šalicu koja će vam biti mjerna jedinica za brašno i vodu, zapremnina šalice ovisi o vašim potrebama.

Desert ili slatki ručak: Recept za knedle s marelicama i prezlima Zaboravite na austrijske: Slasne germknedle meke kao duša kojima ćete teško odoljeti Recept za mekane knedle s puno čokolade koje griju i podižu raspoloženje Recept za "vrtićke" knedle sa sirom koje se tope u ustima i brzo su gotove Još bolje i brže od originala: Recept za knedla-kolač koji se topi u ustima

Dobar tek!