Kraljica ljeta lubenica mnogima je omiljeno voće u toplijim mjesecima, a njezina sezona traje baš kratko, stoga je trebamo maksimalno iskoristiti.

U nastavku donosimo recept za sasvim neuobičajenu slasticu, kremasti, osvježavajući i lagani cheesecake s lubenicom koji vrišti: Ljetoooo!

Cheesecake od lubenice – sastojci:

Za podlogu:

Krema od sira:

  • 250 g mascarponea
  • 100 g sirnog namaza
  • 400 ml vrhnja za šlag
  • Sok pola limuna
  • Šećer u prahu po želji

Sloj od lubenice:

  • 3-4 šake lubenice narezane na kockice
  • 4 žlice šećera
  • Vanilin šećer
  • Želatina

Chesecake od lubenice – priprema:

  1. Otopiti maslac, dodati mljevene kekse i mlijeko, sve dobro sjediniti pa utisnuti u kalup.
  2. Pripremiti kremu od sira. Mascarpone siru dodati sirni namaz, vrhnje za šlag i šećer u prahu pa miksati do kremaste teksture. Dodati i limunov sok pa još kratko miksati.
  3. Kremu preliti preko podloge od keksa i staviti u hladnjak.
  4. Lubenici maknuti koštice i narezati na manje kockice. Dodati šećer i vanilin šećer pa zdrobiti lubenicu ili je prethodno izblendati.
  5. Želatinu pripremiti po uputama na vrećici. Lubenicu staviti na vatru pa dodati želatinu, zagrijavati minutu do dvije.
  6. Maknuti s vatre, ohladiti pa preliti preko kreme od sira.
  7. Ukrasite po želji, a prije posluživanja hladite najmanje četiri sata.

Cheecake od lubenice blogerice Petre Sabljić Foto: Instagram@mama.kuharica

Recept za ukusni ljetni desert s nama je podijelila gastro-blogerica Petra Sabljić, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku.

Ako tražite recepte za kremaste ljetne kolače, cheesecake, pite i savijače, inspirirajte se našim popisom od 100 recepata na jednom mjestu.

Kad ste u žurbi: Cheesecake u čaši koji ćete pripremiti puno brže nego klasičnu verziju Cheesecake s jagodama bez pečenja gotov za 10 minuta Brzi cheesecake bez pečenja s laganom i tako osvježavajućom kremom Recepti za cheesecake Bez pečenja: Recept za cheesecake s džin-tonikom stvoren... ma za svaku priliku! Mirisna zimska čarolija: Omiljena torta od sira s preljevom od brusnica kojoj nitko neće moći odoljeti Još jedna verzija ljetnog cheesecakea, lagana i mirisna Recept za cheesecake nešto drugačiji od klasičnog, a možda još i bolji

Dobar tek!