Cheesecake s jagodama i bijelom čokoladom – sastojci:
Za podlogu:
- 250 g mljevenog keksa
- 100 g mljevenog lješnjaka
- 150 g maslaca ili margarina
- 6-7 žlica mlijeka
Krema:
- 500 g krem sira
- 300 g vrhnja za šlag
- 120 g šećera u prahu
- 200 g bijele čokolade
- 300 g jagoda
Ganache:
- 200 g bijele čokolade
- 100 ml vrhnja za šlag
Dodatno:
- Jagode za dekoraciju
Cheesecake s jagodama i bijelom čokoladom – priprema:
- Keks pomiješajte s otopljenim maslacem i mlijekom. Mlijeko dodajte postepeno – možda će vam trebati više ili manje od navedene količine, ovisno o tome kako upija keks koji ste uzeli. Smjesu utapkajte u kalup i stavite u hladnjak dok pripremate kremu.
- Na pari otopite bijelu čokoladu i ostavite sa strane da se malo ohladi.
- U jednoj posudi izmiksajte krem sir sa šećerom u prahu pa dodajte otopljenu bijelu čokoladu.
- U drugoj posudi izmiksajte vrhnje za šlag pa ga dodajte kremi od sira i bijele čokolade.
- U gotovu kremu dodajte sitno sjeckane jagode pa ih ručno umiješajte.
- Kremu rasporedite po podlozi od keksa i staviti hladiti nekoliko sati, najbolje preko noći.
- Pripremite ganache. Vrhnje za šlag stavite na vatru i zagrijete do vrenja. Skinite s vatre i dodajte bijelu čokoladu. Nakon što se čokolada prohladila prelijte preko torte. Uksarite jagodama pa vratite u hladnjak na još sat vremena prije posluživanja.
Jednostavna priprema i božanstven okus krase Ivanin cheesecake (Foto: Instagram@ivanina_kuhinja)
Recept za fantastični cheesecake s jagodama i bijelom čokoladom s nama je podijelila food blogerica Ivana Šteković, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinom profilu te u nastavku:
Dobar tek!