Mascarpone je kremasti talijanski sir koji se koristi u mnogim jelima, od popularnih deserata poput tiramisua do raznih jela s tjesteninom.
Iako se u trgovinama može naći po prilično visokim cijenama, s nekoliko jednostavnih sastojaka i malo strpljenja, možete ga napraviti doma.
Savjeti:
- Ako želite da mascarpone bude gušći, možete ga ostaviti u hladnjaku duže, kako bi se višak tekućine još više iscijedio.
- Ako ste ljubitelji jačih okusa, možete dodati malo soli za dodatnu dubinu okusa.
- Taj recept možete prilagoditi prema količini koju želite pripremiti, samo pazite na omjer vrhnja i kiseline.
- Umjesto limuna, možete koristiti i ocat, ali preporuka je koristiti limunov sok jer je okus puno blaži i ugodniji.
Mascarpone tako dobro ide uz piškote. Provjerite kako možete doma napraviti i ove popularne keksiće.
U nastavku možete pronaći recepte u kojima možete iskoristiti domaći mascarpone. Ako tražite još ideja za kremaste slastice, torte od sira, pite i savijače, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.
Domaći mascarpone
Foto: Shutterstock
Dobar tek!