Ako ste u potrazi za finom i kremastom slasticom koja će vam uljepšati dan, jedna od opcija definitivno je voćni kolač s mascarpone sirom koji je na svom blogu objavila Nataša Pralica.

Kolač je to koji nestaje u jednom dahu, a priprema je jednostavna - nema pečenja i brzo je gotov.

Primijetit ćete da sam maline procijedila kako bi uklonila koštice jer to neki ne vole, ali ako vam ne smetaju slobodno ih ostavite. Ukoliko želite umjesto malina koristiti neko drugo voće, možete to učiniti bez problema i koristiti voće kao što su borovnice, jagode, višnje…, napisala je Nataša, a u nastavku pročitajte sastojke i detalje pripreme.

Čokoladni brownie s batatom Recept za brzi čokoladni kolač koji vam ni dijeta neće zabraniti

Kremšnita Kremšnite gotove za 20 minuta: Desert koji paše i nakon obilnog ručka

SASTOJCI:

- oko 150 grama petit keksa
- 400 grama malina
- 100 grama šećera
- 1 puding od vanilije
- 200 ml vode
- 500 grama mascarpone sira
- 400 ml vrhnja za šlag
- 2 žlice tamnog eurokrema
- čokolada za kuhanje za naribati

Kolač od kokosa po receptu Nataše Pralice Gotov za 20 minuta: Najfiniji kolač od kokosa koji se topi u ustima

Kolač s kroasanima koji se brzo priprema Sočan i tako lagan: Kolač s kroasanima gotov za tren

PRIPREMA:

1. Kekse složite na tacnu s obručem promjera 24×29 cm. Kekse možete složiti i u lim za pečenje, nije ih potrebno umakati u mlijeko.

2. Oprane maline dodajte u lonac zajedno sa šećerom i pola vode.

3. Maline kuhajte na srednjoj temperaturi dok ne omekšaju.

4. Za to vrijeme u zdjelici pomiješajte puding s ostatkom vode.

5. Ako ne volite koštice od malina procijedite ih kroz cjediljku.

6. Vratite maline da prokuhaju.

7. Sklonite s vatre i umiješajte pripremljeni puding.

8. . Vratite puding da se skuha.

9. Čim ga sklonite s vatre prelijte ga preko pripremljenih keksa i ostavite da se dobro ohladi.

10. Mascarpone izmiksajte s omekšalim tamnim eurokremom.

11. Posebno izradite šlag, ali nemojte ga premutiti.

12. Šlag dodajte mascarpone siru i sve sjedite špatulom.

13. Pripremljenu kremu rasporedite preko voćnog dijela.

14. Izribajte čokoladu za kuhanje.

15. Ostavite kolač u hladnjaku preko noći da keksi smekšaju, a krema se stegne.

Ovaj recept i mnoge druge pronađite i na Natašinu blogu.

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju