Domaća karamela tako dobro paše uz razne slastice, palačinke, sladoled – ali i na žlicu, a za pripremu su potrebna samo tri sastojka.

U nastavku vam donosim recept za domaću karamelu, a ovaj su recept mnogi opisali kao najbolji na internetu, čemu svjedoči i video koji nam izaziva zazubice već na prvi pogled. U nastavku možete pronaći recept, spremite ga za nadolazeće blagdane.

Domaća karamela – sastojci:

  • 200 g šećera
  • 60 g maslaca sobne temperature
  • 120 ml slatkog vrhnja

Domaća karamela – priprema:

  1. Prvo karamelizirajte šećer. U veliki lonac s debelim dnom stavite šećer na srednje jaku vatru. Budite strpljivi. Nakon nekog vremena vidjet ćete male kristale, tada neprestano miješajte sve dok se šećer sasvim ne otopiti.
  2. Maknite s vatre i dodajte maslac pa sve dobro promiješajte.
  3. Dodajte i vrhnje pa nastavite miješati sve dok ne dobijete kompaktnu smjesu nalik na tekuće zlato.
  4. Ostavite neka se sasvim ohladi pa stavite u staklenku.

Savjet: Za još bolji okus, dodajte i prstohvat soli.

Ovako pripremljenu karamelu možete dodati u razne slastice, primjerice, u torte od sira, možete preliti kolač od jabuka ili pak štrudlu od jabuka, a odlično pašu i kao preljev za palačinke mekane kao duša.

Ako tražite ideje za tradicionalne recepte, pite, savijače i torte, inspirirajte se našim popisom od 100 slatki recepata na jednom mjestu, a u nastavku možete pronači još recepata s kojima možete dovršiti kolače. 

Imamo recept za domaći namaz od pistacija Volimo i chia sjemenke, ali bučine su nam draže: Namaz od sjemenki krcatih vitaminom E, cinkom i magnezijom Džem od šljiva s rumom uz koji palačinke postaju najtraženiji desert Bolji od čokoladnog? Recept za namaz od kestena koji nestaje iz teglice munjevitom brzinom Sjajna i gusta: Recept za najfiniju čokoladnu glazuru

Dobar tek!