Zaboravljeni recept za Gabrijeline kocke pravo je savršenstvo, ističe nam Marijana i napominje da je to jedan od najpopularnijih kolača na njezinom profilu. Krasi ga slasna krema i hrskave beze kore, a postupak izrade je podosta jednostavan.

U nastavku pronađite recept koji će zasladiti cijelu vaš dan, a bližnjima staviti osmijeh na lice. 

Gabrijeline kocke – sastojci:

Za kore

  • 5 bjelanjaka
  • 250 g šećera
  • 100 g mljevenih oraha
  • 20 g krušnih mrvica

Za kremu

  • 5 žumanjaka
  • 150 g šećera
  • 60 g gustina
  • 250 ml mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 250 g maslaca

Gabrijeline kocke – priprema:

  1. Bjelanjke istući u šaum, dodavati šećer i miksati desetak minuta. Špatulom umiješati orahe i mrvice pa staviti na papirom za pečenje obložen pleh. Peći u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
  2. Ohladiti i prerezati po pola, tako da dobijemo dvije tanje kore.
  3. Pripremiti kremu. Izmiješati žumanjke, šećer i gustin pa dodati prokuhalom mlijeku. Kuhati na laganoj vatri uz neprestano miješanje sve dok se ne zgusne.
  4. Ohladiti pa dobro izmiksati kremu. U posebnoj zdjeli izmiksati maslac pa spojiti maslac i kremu.
  5. Staviti donju koru, rasporediti kremom pa preklopiti gornjom korom. Posuti šećerom u prahu.
     

Recept za Gabrijelinu tortu s nama je podijelila Marijana iz Trogira. Njezine slastice možete pronaći na Instagram profilu Mare, a u nastavku se inspirirajte s još slatkih delicija. 

Rapsodija okusa u jednostavnom kolaču s višnjama i kokosom koji se ne peče Recept za kremozni cheesecake u čaši gotov za tren oka Kolač na čaše: Recept za brzi biskvit s trešnjama koji nikome nikad nije propao Jednostavan griz-kolač koji će postati vaš brzi desert za svaki tjedan Recept za bijele čupavce, malo drugačiju verziju omiljenog kolača Recept za odličan crumble s višnjama i grčkim jogurtom Recept za odličan crumble s višnjama i grčkim jogurtom Recept za ledeni vjetar, kolač stvoren za sve prigode Kokos-torta s malinama: Kremasta slastica s manje kalorija koju nije problem pripremiti

Dobar tek!