Sve što vam treba za pripremu ovog ukusnog kolača jesu gotove rozen kore koje možete kupiti u gotovo svakoj trgovini, te nekoliko osnovnih sastojaka od kojih ćete pripremiti dvije kreme. Recept pročitajte u nastavku.
Voćni rozen kolač – sastojci:
- 1 pakiranje rozen kora
Za kremu od kokosa:
- 500 ml mlijeka
- 3 žlice šećera
- 1 puding od vanilije
- 5 žlica kokosovog brašna
- 125 g margarina ili maslaca
Za kremu od višanja:
- 400 g zamrznutih višanja
- 4 žlice šećera
- 100 ml soka od višnje
- 1 puding od vanilije
- 50 g margarina ili maslaca
Za glazuru:
- 100 g bijele čokolade
- 2 žlice ulja
Voćni rozen kolač – priprema:
- Pripremite kremu od kokosa. U 200 ml hladnog mlijeka razmutiti prašak za puding i kokosovo brašno. Ostatak mlijeka sipati u zdjelu, dodati šećer pa staviti na laganu vatru. Kad zakuha maknuti s vatre pa dodati puding i kokos, dobro promiješati. Vratiti na laganu vatru i neprestano miješati sve dok se ne zgusne. Ohladiti pet minuta pa dodati maslac ili margarin izrezan na kockice i miješati dok se ne otopi.
- Pripremite kremu od višanja. Višnje staviti u zdjelu i dodati šećer. U 100 ml soka od višnje razmutiti puding, dodati višnjama pa miješati dok se ne zgusne. U vruću smjesu dodati margarin ili maslac pa dobro promiješati.
- Kreme ostaviti oko 10 minuta da se malo ohlade.
- U jednom pakiranju obično ima osam kora. Sedam premažite kremama naizmjence, osma, zadnja kora neka ostane prazna.
- Na kolač staviti teret, možete se poslužiti plehom, koji će ga dobro stisnuti. Neka tako stoji 10 minuta.
- Za to vrijeme pripremite glazuru. Otopite bijelu čokoladu s malo ulja pa prelijte preko posljednje kore.
- Kolač stavite u hladnjak na četiri sata.
Genijalni recept pronašli smo na profilu food blogerice Jeke Marić, a u nastavku pronađite još ukusnih i jednostavnih recepata.
Rozen kolač s višnjama i kokosom (Foto: Instagram@JekaMaric)
Dobar tek!