"E, ovo je pravi kolač!", jedan je od komentara ispod fotografije genijalnog Gabrijelinog kolača koji je na svom Instagramu objavila food blogerica Marijana iz Trogira.

Zaboravljeni recept za Gabrijeline kocke pravo je savršenstvo, ističe nam Marijana i napominje da je to jedan od najpopularnijih kolača na njezinom profilu. Krasi ga slasna krema i hrskave beze kore, a postupak izrade je podosta jednostavan.

U nastavku pronađite recept koji će zasladiti cijelu vaš dan, a bližnjima staviti osmijeh na lice. 

Gabrijeline kocke – sastojci:

Za kore

  • 5 bjelanjaka
  • 250 g šećera
  • 100 g mljevenih oraha
  • 20 g krušnih mrvica

Za kremu

  • 5 žumanjaka
  • 150 g šećera
  • 60 g gustina
  • 250 ml mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 250 g maslaca

Gabrijeline kocke – priprema:

  1. Bjelanjke istući u šaum, dodavati šećer i miksati desetak minuta. Špatulom umiješati orahe i mrvice pa staviti na papirom za pečenje obložen pleh. Peći u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
  2. Ohladiti i prerezati po pola, tako da dobijemo dvije tanje kore.
  3. Pripremiti kremu. Izmiješati žumanjke, šećer i gustin pa dodati prokuhalom mlijeku. Kuhati na laganoj vatri uz neprestano miješanje sve dok se ne zgusne.
  4. Ohladiti pa dobro izmiksati kremu. U posebnoj zdjeli izmiksati maslac pa spojiti maslac i kremu.
  5. Staviti donju koru, rasporediti kremom pa preklopiti gornjom korom. Posuti šećerom u prahu.
     

Recept za Gabrijelinu tortu s nama je podijelila Marijana iz Trogira. Njezine slastice možete pronaći na Instagram profilu Mare, a u nastavku se inspirirajte s još slatkih delicija. 

Rozen kolač s višnjama i kokosom Rapsodija okusa u jednostavnom kolaču s višnjama i kokosom koji se ne peče Brzi cheesecake u čaši Recept za kremozni cheesecake u čaši gotov za tren oka Biskvit s trešnjama Kolač na čaše: Recept za brzi biskvit s trešnjama Kremaste kocke od griza Kocke od griza: Recept za božanstveno kremaste kolače kojima nećete moći odoljeti Bijeli čupavci Recept za bijele čupavce, malo drugačiju verziju omiljenog kolača Crumble s višnjama i grčkim jogurtom Tako dobro kiselkast i zdrav: Recept za odličan crumble s višnjama i grčkim jogurtom Crumble s višnjama i grčkim jogurtom Tako dobro kiselkast i zdrav: Recept za odličan crumble s višnjama i grčkim jogurtom Ledeni vjetar Recept za ledeni vjetar, kolač stvoren za sve prigode Torta od kokosa s malinama Kokos-torta s malinama: Kremasta slastica s manje kalorija koju nije problem pripremiti

Dobar tek! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju