Zaboravljeni recept za Gabrijeline kocke pravo je savršenstvo, ističe nam Marijana i napominje da je to jedan od najpopularnijih kolača na njezinom profilu. Krasi ga slasna krema i hrskave beze kore, a postupak izrade je podosta jednostavan.
U nastavku pronađite recept koji će zasladiti cijelu vaš dan, a bližnjima staviti osmijeh na lice.
Gabrijeline kocke – sastojci:
Za kore
- 5 bjelanjaka
- 250 g šećera
- 100 g mljevenih oraha
- 20 g krušnih mrvica
Za kremu
- 5 žumanjaka
- 150 g šećera
- 60 g gustina
- 250 ml mlijeka
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 250 g maslaca
Gabrijeline kocke – priprema:
- Bjelanjke istući u šaum, dodavati šećer i miksati desetak minuta. Špatulom umiješati orahe i mrvice pa staviti na papirom za pečenje obložen pleh. Peći u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
- Ohladiti i prerezati po pola, tako da dobijemo dvije tanje kore.
- Pripremiti kremu. Izmiješati žumanjke, šećer i gustin pa dodati prokuhalom mlijeku. Kuhati na laganoj vatri uz neprestano miješanje sve dok se ne zgusne.
- Ohladiti pa dobro izmiksati kremu. U posebnoj zdjeli izmiksati maslac pa spojiti maslac i kremu.
- Staviti donju koru, rasporediti kremom pa preklopiti gornjom korom. Posuti šećerom u prahu.
Recept za Gabrijelinu tortu s nama je podijelila Marijana iz Trogira. Njezine slastice možete pronaći na Instagram profilu Mare, a u nastavku se inspirirajte s još slatkih delicija.
Dobar tek!