Sredina kišnog tjedna savršeno je vrijeme za pripremu hrane koja će nas razveseliti, utješiti i ugrijati. Ponekad najjednostavniji sastojci čine najbolje kombinacije okusa, a dobre stare knedle možda su i najbolji dokaz za to.

Mekane okruglice, punjene najdražim nadjevom i zaokružene hrskavim slojem krušnih mrvica, vraćaju nas u djetinjstvo i bude najljepše uspomene.

Tradicionalno su ih naše bake punile šljivama, a vjerojatno se i na vašem stolu ponekad mogla pronaći čokoladna okruglica, miljenica najmlađih članova obitelji. 

U nastavku vam donosimo recept za knedle s čokoladom koje će probuditi najljepše uspomene i uveseliti vaše klince.

Knedle s čokoladom – sastojci:

Za tijesto:

  • 600 g pirea od krumpira
  • 2 žlice maslaca
  • 1 jaje
  • 200 g brašna

Punjenje:

  • kockice čokolade ili čokoladni namaz

Dodatno:

  • krušne mrvice
  • kiselo vrhnje

Knedle s čokoladom – priprema:

  1. Pripremite pire od krumpira ili iskoristite ostatke pirea od ručka. Pireu dodajte jaje, dvije žlice otopljenog maslaca i brašno pa izradite kompaktno tijesto.
  2. Tijesto treba biti meko i ne morate ga valjati. Žlicom uzmite tijesto, raširite ga na dlanu pa dodajte kockicu čokolade ili žličicu čokoladnog namaza. Napravite kuglicu.
  3. U kipuću i posoljenu vodu pažljivo dodajte knedle. Čim se podignu na površinu, izvadite ih iz vode.
  4. Na malo masnoće popržite krušne mrvice dok ne zamirišu i dobiju zlatnu boju.
  5. Kuglice uvaljajte u krušne mrvice.
  6. Poslužite s kiselim vrhnjem.

Savjet: Umjesto u krušne mrvice čokoladne knedle možete uvaljati i u mljevene kekse.

U nastavku pronađite još recepata koji vraćaju u djetinjstvo. 

Još bolje i brže od originala: Recept za knedla-kolač koji se topi u ustima Recept za brze knedle sa šljivama bez jaja i krumpira Recept za "vrtićke" knedle sa sirom koje se tope u ustima i brzo su gotove Palačinke mekane kao duša: Recept koji uvijek uspijeva Kocke od griza: Recept za božanstveno kremaste kolače kojima nećete moći odoljeti

Dobar tek!