Odlični su uz čaj, kavu ili šalicu toplog mlijeka, možete ih ponijeti na izlet ili posao, ali i njima upotpuniti svaki slavljenički ili blagdanski stol. Jednostavno su neodoljivi, prhki i fini, stoga smo uvjereni da će vam se ovi kolačići od badema svidjeti na prvi griz.

Za ove vam kekse ne treba ni puno vremena, ni puno sastojaka ni puno pomagala. Koliko su jednostavni za pripremu, govori činjenica da vam za njih ne treba ni električni mikser! Ali treba vam dobro ugrijana pećnica i ekipa koja će ih sa zadovoljstvom pojesti. 

Sastojci za prhke kolačiće s bademom:

  • 400 g glatkog brašna
  • 130 g badema
  • 100 g smeđeg šećera
  • 120 ml ulja
  • 120 ml mlijeka
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo

Dodatno:
25 komada cijelih badema

Priprema prkhih kolačića s bademom:

  1. Sameljite ili skroz sitno nasjeckajte bademe.
  2. U posudi izmiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer. Dodajte bademe, ulje i mlijeko pa dobro izmiješajte rukama.
  3. Uzimajte smjesu žlicom pa dlanovima formirajte kuglice veličine oraha, stavite ih na pleh za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje pa u svaku kuglicu utisnite po jedan cijeli badem.
  4. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C te pecite 12 - 15 minuta.
  5. Izvadite ih iz pećnice, ohladite na rešetki za hlađenje pa poslužite.

Kad su u pitanju suhi, prhki kolačići, dobro je imati na umu važnih 10 savjeta uz koje će se prhki keksi topiti u ustima, a jedan od njih je unaprijed zagrijana pećnica.

Pročitajte i ostale recepte za kolačiće:

Savršeni uz kavu ili čaj: Recept za prhke uskrsne keksiće s maslacom Prhki linceri: Obični keksići u novom ruhu koji će danima zadržati svježinu Za manje od 15 kuna: Recept za fine keksiće s čokoladom od samo tri sastojka Savršen par: Recept za keksiće u koje je umotana kombinacija čokolade i naranče